Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Park yeri için ölmek...

Adana'da önceki gün 35 yaşındaki Tekin Özmetin ile 38 yaşındaki eşi Sinem Özmetin; otopark sorunu yüzünden tartıştıkları komşuları 54 yaşındaki Hasan Uçar tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.
Hasan Uçar, aracını Tekin Özmetin'in aracının arkasına park etmiş. Tekin Bey, aracını çıkartmak istemiş ama daha önceden de Hasan Uçar'la husumetli olduğu için polisi çağırmış. Evin önünde tartışma çıkmış; Hasan Uçar, silahıyla Özmetin çiftini evinde, hem de çocukları yan odada uyurken öldürmüş.

ÜNLÜ, ÜNSÜZ FARK ETMİYOR
Değer mi park yeri için iki kişiyi öldürmeye, iki çocuğu yetim bırakmaya; bu nasıl bir psikopatlıktır! Sadece Adana'da değil, memleketin birçok yerinde park yeri tartışması yüzünden insanlar birbirini öldürüyor.
Google'a 'Park yeri kavgası' yazın, bir sürü haber çıkıyor:
'Bayrampaşa'da, otopark yeri tartışması sonucunda çıkan kavgada üç kişi öldü, iki kişi de yaralandı.'
'İzmir'in Bornova ilçesinde, otopark meselesi yüzünden çıkan tartışmada iki kişi öldü.'
'Arabalarının fazlalığıyla mahalleyi kapladığı için komşuları ile tartışmalı olan Şahan Gökbakar, lüks araç filosuna yenisini ekleyince komşuları isyan etti.'
'Sinan Çetin, önceki gün Kuruçeşme'de park kavgası etti. Araç sahibiyle itişmeye başlayan Sinan Çetin, gazetecileri fark edince tartışmayı kesti.' Ünlü, ünsüz fark etmiyor; park yeri yüzünden insanlar kavga ediyor, öfkesini kontrol edemeyenler de cinayet işliyor. Bu sosyolojik bir araştırma konusu aslında; başka ülkelerde bizdeki kadar park yeri yüzünden insanlar öldürülüyor mu acaba?

PARA VERMEMEK İÇİN...
Bizim gibi öfkesini kontrol edemeyen toplumlara, bireysel silahlanma yaramıyor. Hızla yükselen bireysel silahlanmaya 'dur' demeliyiz!
Büyük şehirlerde otopark sayısı az.
Pop starlara çuvalla para verip konsere çıkarmak mı belediyecilik, yoksa halka otopark alanları yaratmak mı?
Halkımızda da sorun var; 5-10 lira otopark parası vermemek için son model arabalarını kaldırımlara çıkartanlar var. Otoparka para vermek koyuyor insanımıza. Adana'da yaşanan son cinayette olduğu gibi ya gıcıklık olsun diye ya da iki adım yürümemek için araçlarını bir başkasının aracının arkasına park ediyorlar. Sonuç; iki insan öldü, katil ise yıllarca hapis yatacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA