Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Görme engelliler Digiturk’te yemek yapıyor

Turkmax Gurme'de hafta içi her gün yayınlanan, Selin Kutucular'ın hazırlayıp sunduğu 'Hayat Ağacı' programını eşim hiç kaçırmıyor. Selin Hanım hem pratik, hem de leziz yemekler yapıyor. Bazen benim de eşimle birlikte 'Hayat Ağacı'nı izlediğim oluyor. Ben asıl Selin Hanım'ın TRT'de, Büyükada'daki ailesinin evinden sunduğu programı daha çok seviyordum. Selin Hanım'ın büyüklerinden öğrendiği yemekleri, o eski güzel günleri anarak, ada kültüründen de bahsederek anlatması hoşuma gidiyordu.
Selin Hanım, 'Hayat Ağacı'nda güzel yemekler yaparken son dönemde önemli bulduğum bir sosyal sorumluluk projesi de yürütüyor. Selin Hanım, bir ilki gerçekleştiriyor; görme engellilerle beraber mutfağa giriyor ve birbirinden leziz yemekler yapıyor.
Görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına hayata geçirilen bu proje kapsamında; 7'den 70'e görme engellilerin, sosyal hayata daha fazla entegre olabilmeleri amaçlanıyor.
Young Guru Academy (YGA) bünyesinde görme engellilerin ekonomik ve sosyal gelişimlerini hedefleyen Kör Liderler Projesi'nin liderleri de bu projeyi destekliyor.
'Hayat Ağacı'nda tüm görme engellilere örnek olabilecek; kendi başarı hikayelerini yazmış engelli konuklar da ağırlanıyor.
Microsoft'ta iç satış uzmanı olarak çalışan, YGA üyesi görme engelli Duygu Kayman'ın konuk olduğu bölüm, tam da bu projeyi özetliyordu.
Programda görme engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlar da masaya yatırılıyor. Bu proje kapsamında, ileride görme engelliler için bir de yemek kitabı basılacak. Hem Hem Digiturk'ü, hem de Selin Kutucular'ı kutlarım. Bu arada Turkmax Gurme Genel Müdürü Petek Kardaş'tan 'Hayat Ağacı'nın ileride görme engelliler için 'betimlemeyle' ekrana gelme ihtimalinin olduğunu öğrendim. Bu da TV sektörümüz için bir ilk olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA