Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Zarlar hileli

Teoman, 'Limanında' isimli yeni şarkısına çektiği klipte; Suriyeli mültecilerin dramına değinmiş.
Suriyeli Beriwan ve Wassim'in gerçek hikayesini konu alan klipte; ikilinin Türkiye üzerinden Almanya'ya kaçma macerası ele alınıyor. Klipte, eski hayatlarını geride bırakmak zorunda kalarak Suriye'yi terk eden çiftin, Suriye'den sonra sırasıyla Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Yunanistan'a yaptıkları yolcukları ve bu yolculuklar aracılığıyla mültecilerin acı dolu hayatları yansıtılıyor. Charles Richards'ın çektiği klip çok farklı ve etkileyici; belgesel gibi olmuş. Şarkının sözleri de en az klip kadar etkileyici: "Bagajsızım, sadece birkaç kıyafet/Kahvaltım çayla simit/ Benim hikayem neydi, unuttum/ Elimde yaralar, biraz da cüret/Bırak artık dünyayı/ Zarları hileli... "
Şarkıyı dinleyince derin bir hiçlik duygusuna kapılıyorsunuz; ne de olsa zarlar hileli! İşte sanat böyle bir şey; bir şarkıda her şeyi özetliyor Teoman. Bu şarkı, sanatçılara bu hayattaki misyonlarını da hatırlatıyor aslında. Çoğu sanatçı Suriyelilerin dramıyla ilgili yüzeysel tweetler yazmaktan öteye geçemiyor. Halbuki sanatçı yaraya parmak basar, farkındalık yaratır, insanların dikkatlerini sorunların çözülmesine yöneltir, yöneltmeli. Teoman her zaman fark yaratan bir sanatçı olmuştu zaten.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA