Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tecavüz mahkumları deşifre ediliyor!

Bizde değil! Hindistan hükümeti, ülkede cinsel şiddet suçlarından hüküm giyenlerin kimlik bilgilerini kamuoyuna açıklamayı planlıyor.
BBC'nin haberine göre; planın hayata geçmesi halinde oluşturulacak listede, tecavüz ve taciz gibi suçlardan mahkum olanların isimleri, adresleri ve fotoğrafları bulunacak.
Hindistan yetkilileri yine de söz konusu planın hazırlık aşamasında olduğunu ve halkın görüşlerinin de dikkate alınacağını söylüyor.

LİNÇ GİRİŞİMİ
Ülkede tecavüz mahkumlarının deşifre edilmesi fikri ilk kez; 2012'de, başkent Delhi'de, 23 yaşındaki kız öğrencinin hareket halindeki bir halk otobüsünde beş kişinin tecavüzüne uğramasıyla gündeme gelmişti.
Linç girişimlerine neden olabilecek çok tartışmalı bir plan bu. Hindistan büyük bir ülke, eğitimsiz insan çok ve galiba tecavüze karşı yeterli toplumsal bir refleks gösterilemiyor. Yasalar ağırlaştırılmasına rağmen toplu tecavüz vakalarının devam etmesi, Hindistan hükümetini böyle bir karar almaya itmiş olabilir. Bizde tecavüz mahkumları deşifre edilse ne olurdu acaba? Tecavüz mahkumlarının cezaevinde öldürüldüğünü düşünürsek, linç girişimleri artardı. Evet, tecavüzcü de olsa, bir suçlunun da hakları var.
Öte yandan tecavüze uğrayan kadınların adları, aile bilgileri, fotoğrafları haberlerde bile yer alırken tecavüzcülere dair fazla bir bilgiye sahip olamıyoruz.
Tecavüz ve taciz haberlerinde genelde suçlunun bu suçları daha önce de işlediğini okuyoruz. Çünkü tecavüzcü olduğunu kimse bilmiyor ve suç işlemeye devam ediyor. Bu vicdansızların kimlikleri deşifre olsa, suç işlemeye devam ederler mi? Peki ya lince kurban giderlerse? Evet, tartışmalı bir konu. Şu soruyu da soralım: Yaşadığınız semtte, kimlerin tecavüz ve taciz suçlarından hapis yattığını bilmek ister miydiniz? Belki de yan komşunuz, her gün çocuğunuzu götürdüğünüz parktaki adam, işe giderken bindiğiniz minibüsün şoförü; tecavüzcü!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA