Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İnternet bedava olsa...

Biz yalın internet erişim ücretine, cep telefonuna ayrı, evdeki internet hattına, yazlıktaki hatta ayrı ayrı faturalar ödeye duralım; Estonya devleti tüm ülkede halkına ücretsiz Wifi hizmeti sunuyor. BBC'nin haberine göre; birkaç sanayi fabrikasından ve kağıt üretiminden başka bir gelir kaynağı olmayan Estonya, 2000 yılından itibaren internete yönelmiş, kurtuluşunu dijital dünyada bulmuş.
Ülkede internet ücretsiz. Vergi beyanından seçimlere kadar her şey online ve elektronik yollardan yürüyor. 2007 yılından bu yana Estonyalı seçmenler dünyanın hangi köşesinden olursa olsun, online oy kullanıyor.

UÇAR GİDERİZ
2000 yılından bu yana hükümet ve parlamento kağıt kullanmıyor. Bütün faaliyetler, elektronik kayıt sistemiyle sürüyor. Planlara göre 2020 yılında nakit para kalkacak.
Okullarda çocuklar 7 yaşından itibaren bilgisayar ve programlama dersleri görüyor.
Aynı zamanda Estonya, anayasasında 'İnternet ücretsiz karşılanması gereken bir vatandaşlık hakkıdır' ibaresinin bulunduğu tek ülke. Estonya hızla yükselen gelir düzeyiyle, Doğu Avrupa'nın pek çok ülkesini çoktan solladı bile.
Türkiye interneti bedava yapabilir, bu güce sahip ama tabii bu sadece bir tercih meselesi. Dijital ülke olmak, bizi uçurur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA