Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ya sahaya canlı bomba girseydi...

Galatasaray-Beşiktaş maçında, golden birkaç saniye önce sahaya bir adamın girmesinde kural hatası yok deniyor. Örneğin Ahmet Çakar, "Kural hatası yok.
Böyle durumlarda avantaj beklenir, pozisyon biter, ondan sonra gerekirse maç durdurulur" diyor.

KURAL DEĞİŞMELİ
Bence kuralda eksikler var. Bu pozisyonla ilgili FIFA ve UEFA şu iki soruya yanıt aramalı: Sahaya yabancı birinin girmesi, defans yapan takım için dezavantaj değil mi? Kaleci ve defans oyuncularının dikkati dağılmaz mı?
Kaldı ki, Beşiktaş sanki halı sahada oynar gibi tık tık paslaşıp golü attı. O ana kadar büyük direnç gösteren Galatasaray savunması bir anda çöktü.
Diğer soru: Sahaya giren canlı bomba olsa ya da elinde silah olsa, o zaman da hakem pozisyonu devam ettirmek zorunda mı?
Son dönemde yaşanan saldırıları dikkate alırsak böyle bir olasılık da var aslında. Düşünsenize; futbolcular, taraftarlar havaya uçuyor ama hakem golü veriyor!
Bu arada Passolig'i de kutluyorum; çok güzel, sorunsuz, şiddetin olmadığı maçlar izliyoruz!

SAHADA PROTESTO İŞE YARAMAZ
Galatasaray-Beşiktaş maçında, o adam sahaya neden girdi? Tişörtünde ne yazıyordu? Bu sorulara sadece çok meraklılar yanıt verebilir. Dün bütün futbol programlarında, sosyal medyada sahaya adam girmesine rağmen maçın devam etmesinde kural hatası var mı, yok mu diye tartıştık ama eylemin niye yapıldığı yeterince gündeme gelmedi. Adam, üzerinde 'Kilis sahipsiz değildir. Kilis için yastayız' yazan tişört giymişti ve Kilis'e düşen roketler yüzünden ölen insanlara dikkat çekmeye çalışıyordu. Ama Kilis'e düşen roketler, futbolseverlerin pek de umurunda değildi! Türkiye'de insanların dikkatini çekmek için eylem yapılacak en son yer futbol sahasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA