Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT’nin Eurovision inadı

TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nı yayınlamamasıyla ilgili yazımdan sonra Hıncal Abi (Uluç) 'Mevlüt, dün yazmış ama konunun tek tarafını yazdığı için hafif kalmış...' diye yazmış. Ve sonra çok doğru tespitlerde bulunmuş. Ben; Jamala'ya (Cemile) Eurovision şarkı yarışmasında birincilik getiren ve şu sıralar aramızın çok kötü olduğu Rusya'ya siyasi eleştirilerde bulunan '1944' şarkısının, TRT Avaz'da yayınlanma ihtimalini hiç aklıma getirmemiştim. Bu yarışma TRT 1'de, TRT Müzik'te ya da aynı anda tüm dünya Türklerine yönelik yayın yapan TRT Avaz'da yayınlansaydı Rusya asıl golü o zaman yerdi. Ama TRT bunu da akıl edemedi.
Yine Hıncal Abi'nin yazdıklarından hareket edersek; "Her yıl Eurovision seçmeleri pop müziğe hareket ve heyecan getirir; yeni besteciler, yeni yorumcular tanımamıza sebep olurdu. Pek çok genç ve yetenekli sanatçı kendini gösterip tanıtma fırsatı bulurdu.
'Bir deli kuyuya taş atar, kırk akıllı çıkaramaz' derler ya... Bir TRT Genel Müdürü hangi akla hizmetse, TRT'yi yarışmadan çekti." Bu eleştiri çok önemli. TRT, Türkiye'yi Eurovision'a sokmayarak en büyük kötülüğü Türk müzik sektörüne yapıyor. Eskiden Eurovision Türkiye elemesi bile birçok müthiş şarkı ve şarkıcının ortaya çıkmasına vesile olmuştu.
Sertab Erener'in birinciliğine ve Manga'nın ikinciliğine ülkece ne çok sevindiğimizi nasıl unutuyor TRT. Sanatta, sporda elde edilen başarılar önemli şeyler, milyonlarca dolarlık yatırımlarla elde edemeyeceğiniz birliktelik, geleceğe umutla bakma, ülkeyle gurur duyma duygularını bazen bir şarkıyla, bir golle kazanabilirsiniz.
Umarım Hıncal Abi'nin yazısından sonra TRT bu saçma Eurovision'a katılmama inadından vazgeçer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA