Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bombacının şampiyon kardeşi

22 Mart'ta Brüksel Havalimanı'na saldıran iki intihar bombacısından biri olan 24 yaşındaki Najim Laachraoui'nin 21 yaşındaki kardeşi Murad, Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.
Aljazeera'nın haberine göre; Fas asıllı Murad Laachraoui, Rio Olimpiyatları'nda Belçika'yı temsil edecek.
İki kardeşten biri intihar bombacısı oluyor, diğeri ise abisinin öldürdüğü insanların ülkesini olimpiyatlarda temsil ediyor. Tam filmlik bir öykü aslında.
Murad; olimpiyatlarda da madalya kazanıp ülkesinin bayrağıyla kürsüye çıkarsa Belçika halkı ne hissedecek acaba?
Soufan Group Fonu'nun araştırmasına göre; IŞİD'e yabancı ülkelerden katılan 30 bin cihatçının 5 bini Avrupa'dan. Bu gençlerin çoğu iyi eğitim alma olanaklarına sahipti ama IŞİD'in kucağına düştüler.
İşte sporun faydaları; Najim kardeşi gibi sporla ilgilense belki intihar bombacısı olmayacaktı.
Çocuklarınıza mutlaka sporu sevdirin, spor kültürünü onlara aşılayın. Hangi branşta spor yaptıkları ya da lisanlı sporcu olup olmamaları önemli değil. Yeter ki, sevdikleri sporu yapsınlar.
Sporun en büyük faydası, ergenlik çağındaki gençlerdeki fazla enerjiyi doğru alanlara kaydırması ve kötü alışkanlıklardan uzak tutması.
Bugün boş zamanını spor, sanat yerine bilgisayar başında harcayan, can sıkıntısından patlayan gençler; terör örgütlerinin en kolay hedefleri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA