Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Terim’in telefonu futbolu değiştirecek

Fatih Terim, tam bir fenomen; yine maçın önüne geçecek bir hareket yaptı.
İngiltere'nin ofsayttan attığı golü görmesi için dördüncü hakeme telefonu uzatırken 'Dayınların numarayı çevir bakayım şuradan evladım' der gibi babacandı.
O anda maçı izleyen milyonlarca insanın hafızasına kazındı hakemin yaptığı hata.
Bazı anlar, fotoğraflar; tarihin akışını değiştirir. Terim'in dördüncü hakeme telefonu uzatmasının da 'Hakem hatalarının önüne geçmek için teknoloji futbolda kullanılmalı mı?' tartışmasına yön vereceğine inanıyorum. Bu anı gören birçok insan 'Bak adam anında golün ofsayt olduğunu gösterdi. Neden kritik pozisyonlarda TV görüntüleri kullanılmıyor?' diye düşünmüştür.

FUTBOLDA DA KULLANILSIN
Basketbolda tartışmalı bir pozisyonda hakemler kenardan görüntüyü tekrar izleyip karar değiştirebiliyorlar. Bu sistem futbolda neden denenmiyor?
Eskiden hakem hataları da futbolun bir parçası, teknoloji işin içine girerse bu güzel oyunun büyüsü bozulur diye düşünüyordum. Ama Terim'in uzattığı telefon bu düşüncemi değiştirdi. Bu kadar ilerlemişken neden daha adil kararlar için teknolojiyi futbolda kullanmıyoruz ki!
Futbol endüstrisine yön veren İngiliz medyası da Terim'in hareketini tartışıyor.
Artık 'Futbolda tartışmalı pozisyonlarda TV görüntülerinden yardım alınsın mı?' dendiğinde Terim'in uzattığı cep telefonu akıllara gelecek. Ve belki de bu görüntü futbolun kaderini değiştirecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA