Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şener Şen’i özlemek

Şener Şen'in, son olarak 2010'da 'Av Mevsimi'nde birlikte çalıştığı Yavuz Turgul'la yeniden film çekecek olması güzel haber. Bu iki efsane, bizlere o kadar güzel filmler armağan etti ki, yeni film haberini duyunca insan ister istemez heyecanlanıyor, mutlu oluyor. Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre Şen, 1980 tarihli 'Banker Bilo'da olduğu gibi yine holding patronu olarak izleyici karşısına çıkacakmış. Beklenti Turgul-Şen A.Ş.'nin komedi filmi çekmesi yönünde ama yine bir dram ya da suç öyküsü izleme ihtimalimiz yüksek. Genelleme yapmak doğru değil ama yaş ilerledikçe sinemacıların daha ağır filmler çekme gibi bir huyları var.
İnsanların kafasında 'Şen neden sadece Turgul'un filmlerinde oynuyor?' diye bir soru var. İyi oyuncu, iyi yönetmenle film çeker elbette. Ancak Şen'in, Turgul'un her yeni film projesinin olgunlaşması için üç, hatta altı yıl beklemesi; sinemaseverlere haksızlık. Şen gibi, efsane olmasına rağmen hâlâ oyunculuğu ciddiye alan ve sınırlarını zorlayan bir büyük yeteneği daha fazla izlemeliyiz.
Şen, fazla filmde oynamamasını, kendisini heyecanlandıracak iyi senaryolar gelmemesine bağlıyor. Evet, Şen seçici; şu anki sinema sektörü de ne yazık ki kaliteden hızla uzaklaşıyor ama Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Ferzan Özpetek, Fatih Akin, Yılmaz Erdoğan gibi, Şen'in aradığı kaliteyi bulacağı usta yönetmenlerimiz de var. Çok merak ediyorum, bu yönetmenler neden Şen'le çalışmıyor? Belki de çalışmak istiyorlar, teklifte de bulunmuş olabilirler. Acaba Şen onlardan gelen teklifleri kabul etmedi mi? Ya da Şen, başka yönetmenlerle çalışarak Turgul'u üzmek mi istemiyor? Şener Şen gibi bir ustayı izlemek için altı yıl beklemek, sinemaseverlere büyük haksızlık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA