Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yaban domuzu mu yiyoruz?

Aydın polisi, Coşkun C. adlı vatandaşı bir ton domuz etini kamyonete yüklerken yakalamış. Dört depodan daha 5 ton kaçak domuz etine ulaşılmış. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Coşkun C. ise "Kimseye acımayacağım. Benden alışveriş yapıp 'Bana et getir' diye yalvaranların ismini açıklayacağım" demiş.
Açıklamazsa ayıp eder! Şaka gibi 6 ton domuz eti! Hem de tek bir ilde, Aydın'da. 2013'te Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamet Boyu, Türkiye'de ormanlık alanlarda yaşayan yaban domuzlarının avlanarak 100-150 liradan piyasaya sürüldüğünü iddia etmişti.
Acaba bu altı ton domuzun hepsi avlandı mı? Yoksa daha önce yaşanan diğer kaçakçılık vakalarında olduğu gibi yurt dışından kaçak mı getiriliyor?
Türkiye'deki kaçak domuz etinin piyasası ne kadar? Hepsini geçtim; Müslüman bir ülkede restoran sahipleri müşterilerine domuz eti satarken hiç mi vicdan azabı duymazlar? Niye duysun ki, adam kaçak domuz eti satıp müthiş kar ediyor! Baksanıza Aydın'da Coşkun C.'ye; 'Domuz eti getir' diye yalvaran lokanta ve kasaplar varmış! Eee dana kuşbaşı etin kilosu 45, pirzolanın 60-70 lira olursa; kaçak domuz eti satanlar da eksik olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA