Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İsrail ve Rusya ile barışmamıza bile kızdılar!

Mavi Marmara katliamı ve defalarca ikaz edilmesine rağmen hava sahamıza girdiği için düşürülen Rus savaş uçağı, Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile olan ilişkilerini bozmuştu.
Türkiye onurlu bir ülke olmanın gereklerini yerine getirerek İsrail ile ilişkilerini askıya almış ve Rusya'nın siyasi, ekonomik her türlü şımarık boykot kararlarına karşı dik bir duruş sergilemişti. Muhalif medya da Türkiye'nin bu tavrını kıyasıya eleştirmiş, ülke çıkarları için İsrail ve Rusya ile olan ilişkilerimizin bozulmaması gerektiğini yazmıştı. Aradan geçen zaman içinde Türkiye, Rusya ve İsrail bütün kozlarını oynadı ve ilişkilerin bozulmasının üç ülkeye de yaramadığı ortaya çıktı.
Ama az ama çok, her ülke krizden zararlı çıktı. Ve üç ülke de ilişkilerin düzeltilmesi için yeni hamleler yaptı.
Yani mevcut koşullarda; sadece Türkiye'nin tavizde bulundu algısının yaratılması yanlış.

YAMAN ÇELİŞKİ
Durum böyleyken muhalif medya, şimdi de Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile yaptığı yeni anlaşmaları eleştiriyor. Yahu siz değil miydiniz 'İlişkiler bozulmasın' diyen; şimdi Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile arasını düzeltmesini niye eleştiriyorsunuz?
Bu nasıl bir yaman çelişkidir!
İsrail hükümeti, ABD Başkanı Obama'nın şahitliğinde özür diledi, Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenler için tazminat ödüyor ve Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı insani yardım için onay verdi.
Bayram öncesi Türkiye'nin 14 tonluk yardımı gemisi Mersin'den yola çıkacak. Daha da önemlisi, yapılan son anlaşmayla;
İsrail doğal gazı Türkiye'ye akacak ve bu işten büyük kâr elde edeceğiz.
Düşürülen uçak için üzgün olduğumuzu tekrar açıkladık, Rusya ile de ilişkilerimiz düzeliyor; yakın bir gelecekte Rus turistler güney sahillerine akacak. Daha ne istiyorsunuz?
Bu nasıl bir muhaliflik? Türkiye'nin çıkarına olan, vatandaşlarımızın refahını olumlu yönde etkileyecek barış adına yapılmış bu siyasi hamleler neden sizi üzüyor, çıldırtıyor? Muhalif olmak Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile arasını düzeltmemesini, ekonomisinin kötüye gitmesini istemekse; batsın böyle muhaliflik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA