Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Polise gelişmiş silah lazım

Magazin yazılamayacak bir gün, kaybımız büyük.
Atatürk Hava Limanı, dünyanın en iyi korunan havalimanlarından biri; çok sıkı aramalardan geçip içeri girebiliyorsunuz.
Dünyayı saran terör saldırılarından önce de bu böyleydi; hatta bazı yolcular Avrupa'yı örnek gösterip sıkı güvenlik önlemlerinden şikayetçi olurdu. Havalimanı güvenliğinde belki de İsrail'den sonra en iyisiyiz.
Ancak malum çevreler, saldırı haberi duyulur duyulmaz güvenlik zafiyetinden bahsetmeye başladı.
Temel soru şu: Teröristler içeriye nasıl girdi? Gelen ilk bilgilere göre; dış hatlar terminaline gelen üç canlı bombadan biri dışarıda üzerindeki bombayı patlatıyor. Patlama sonrasında meydana gelen kargaşadan yararlanan iki terörist, Kalaşnikof'larla çevreye ateş açıp X-ray cihazlarından geçiyor ve ardından üzerlerindeki bombaları patlatıyor. Yani teröristler bomba patlatıp çatışarak içeri giriyor. İlk gelen bu bilgiler ışığında; güvenlik ihmalinden bahsetmek hata olur.

TABANCAYLA MÜCADELE ETMEK ZOR
Euro 2016'da İspanya maçı için Nice'e indiğimde havalimanında ilk dikkatimi çeken; Fransız polisinin tam teçhizatlı oluşuydu. Çoğunda çelik yelek, bellerinde tabanca, ellerinde tam otomatik gelişmiş makineli tüfekler vardı. Sanki 'Evrenin Askerleri' filmindekiler gibiydiler. Aynı şekilde asker de güvenliği sağlıyordu.
Çek Cumhuriyeti maçının oynandığı Lens'e ise Brüksel üzerinden geçtik. Üç ay önce IŞİD'in saldırdığı Zaventem Havalimanı'nda da aynı manzarayla karşılaştım. Polis, asker; neredeyse tüm güvenlik güçleri gelişmiş makineli tüfekler taşıyordu. Atatürk Havalimanı'nda makineli tüfek taşıyan polisler var ama sayısı az, polis genelde tabanca taşıyor. Teröristlerle kahramanca savaşan polislerimizde böyle silahlar olsaydı, belki de teröristler X-ray cihazlarının önünde etkisiz hale getirilirdi.
Ölümü göze almış, üstlerinde bomba, ellerinde Kalaşnikof'larla saldıran teröristlerle tabancayla mücadele etmek zor. Fransa ve Belçika'da olduğu gibi özellikle havalimanı, tren istasyonları ve iskelelerde, metrolarda polisimiz gelişmiş makineli tüfeklerle dolaşmalı, asker de güvenliğe katkıda bulunmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA