Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Helal olsun Viyanalı gurbetçiye

Viyana'daki gurbetçiler, Türkiye'deki PKK ve IŞİD saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendiler. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 5 bin kişi, Heldenplatz Meydanı'ndan toplandı. Eylemciler, üzerinde 'IŞİD, İslam karşıtı bir projedir', 'PKK ve IŞİD eşittir terör', 'Uyanın artık, terörü durdurun', 'PKK ve IŞİD suçsuz insanları öldürüyor', 'Avusturya, PKK terörüne gözlerini kapatıyor', 'Uyuşturucu ve terör eşittir PKK' yazan pankartlar açtı.
İşte hedefi tam 12'den vuran protesto böyle olur; gurbetçilerimiz, Avusturya halkına gerçekleri basit, etkili bir dille anlatmışlar. Bu tarz başarılı protestoların Türkiye'de gerçekleşmemesi ise ayrı bir yazı konusu!
Avusturya'daki büyük PKK lobisine rağmen gurbetçilerimizin bu protestoyu gerçekleştirme cesareti göstermeleri de önemli. Fransa'da, Almanya'da, Belçika'da vs. Avrupa'nın birçok ülkesinde PKK'lı teröristler ve sempatizanları, bu gösterileri yıllardır yapıyor, yıllardır Avrupalıları kandırıyorlar. Elbette Avrupa'da birçok siyasetçi ve medya organı, PKK'nın yalanlarını yutmaya dünden razı ama biz yine de onlara Viyana'daki gurbetçiler gibi inatla doğruları haykırmalıyız. PKK'nın uyuşturucu ticareti, kaçakçılık gibi birçok gelir kaynakları var. Bu kaynaklardan biri de Avrupa'dan gördükleri destek. Gurbetçilerin PKK 'ya karşı gerçekleştirdiği protestolara destek olunmalı. Manevi destek bile önemli. Gurbetçilerimizin PKK'lı teröristlerin arasında doğruları haykırırken yalnız olmadıklarını hissetmeleri çok önemli. En az PKK'lılar kadar cesur olmalıyız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA