Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tohumluk Köyü’nün kahramanları

Giresun'da düşen Sikorsky helikopterin şehit pilotu Yarbay Hilmi Özer'in, helikopteri ağaçlara yöneltmesine çökertme yöntemi deniyormuş ve bu yöntemi uygulamak çok zormuş. Yani Özer, hayatını kaybederken sekiz kişiyi kurtardı. Yaralıların kurtarılmasında, Giresun'un Tohumluk Köyü'nde yaşayanların da payı var. Görüntülerde, köylülerin hemen olay yerine koştuğu görülüyor. Helikopterin düştüğü yer, araçla ulaşmanın imkansız olduğu bir yamaç. Köylüler, bir insan zinciri oluşturup yaralıları enkazdan çıkarıyor ve hızlı bir şekilde araçlara bindirip hastaneye yetiştiriyorlar.
O kaygan yamaçta köylülerin düşe kalka yaralıları taşıması, insanlık tarihine geçecek bir andı. Genelde halkımızın kazalardaki ilk yardım müdahaleleri eleştiri konusu olur ama şöyle bir gerçek var: Türk halkı, kazada ışık hızıyla yardıma koşar. Eğer Giresun'da ilk yardımın olay yerine gelmesi beklenseydi, büyük zaman kaybı olacaktı ve belki de can kaybı artacaktı. İyi ki varsınız Tohumluk Köyü'nün yardımsever insanları; sayenizde insanlığa olan inancımız arttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA