Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Medya destan yazdı

Birbiriyle kavgalı ve büyük bir rekabet içinde olan Türk medyasının, darbeye karşı birlik olması basın tarihine geçecek bir destandır.
Cumhurbaşkanımızı canlı yayına bağlayan ve baskına uğrayan CNN Türk-Kanal DTBMM binası ile askeri komuta merkezlerinin bombalanma ve taranma anlarını aksiyon filmi gibi ekrana getiren FOX, devlet büyükleri ve komutanlarla canlı telefon bağlantıları yapıp atik bir habercilik sergileyen NTV, Habertürk, TGRT Haber, yani medya üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı.

GÜÇLER BİRLEŞTİ
A Haber, baskına uğrayarak haberin kendisi olmadı ve bu yüzden fazla gündeme gelmedi. Ancak geniş muhabir kadrosunu sahada çok iyi kullanan a Haber için ayrı bir paragraf açmak lazım. Neredeyse bütün can alıcı gelişmeleri anı anına ekrana getirmeyi a Haber başardı.
A Haber ve atv yöneticilerinin ortak yayın yapma kararı alması çok akıllıcaydı. Güçlerini birleştirip daha büyük bir kitleye ulaştılar. Atv bu ortak yayın avantajıyla rakipleri Show TV, Kanal D ve Star TV'nin önüne geçmeyi başardı. Boğaz Köprüsü'ndeki çatışmalar, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na yapılan operasyon, İstoç'taki çatışma anları, siyasetçiler ve ordu komutanlarının yaptığı anlık önemli açıklamalar vs... Türkiye darbeyi, bir dizinin sezon finali gibi nefeslerini tutarak a Haber ve atv ortak yayınından izledi. A Haber ve atv, 15 Temmuz'dan sonraki yayınlarda da darbenin tüm evrelerini ve darbe sonrasında yaşananları detaylı bir şekilde ekrana getirdi.
Özetle hepimiz medyanın zamanı gelince darbeyi önleyecek kadar büyük bir güç olduğunu hatırlamış olduk.
Darbe girişiminin yaşandığı gece haber peşinde koşan muhabirler, o haberleri düzenleyen editörler, ölüm tehdidi altında haber sunan spikerler ve ölüm tehdidi altında gazeteleri baskıya yetiştirenler kendileriyle ne kadar gurur duysalar azdır.
Polisimiz, halkımızla birlikte siz de Türkiye'yi kurtardınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA