Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

FETÖ: Bir dünya tehdidi

Wall Street Journal gazetesi, Ocak 2014'te Gülen cemaatinin dünyadaki okullarının listesini interaktif bir haritayla yayınlamıştı.
Haritanın altında FETÖ'nün;
160 ülkede okullarla birlikte vakıf, dernek, yardım ve düşünce kuruluşları vasıtasıyla aktif hizmette bulunduğu yazıyordu.
FETÖ'nün Türkiye'den sonra en çok Almanya (160) ve ABD'de (139) okulları var. Adamlar virüs gibi yayılmış...
Bu terör örgütünün;
Cezayir'den Moritanya'ya, Uganda'dan Kongo'ya kadar 51 farklı ülkede okulları var. FETÖ'nün, dünyada yaklaşık 2 bin okul ve öğretim kurumunun olduğundan bahsediliyor. Türkiye'deki FETÖ yapılanmasının benzeri, başka ülkelerde de hayata geçmiş olabilir.
15 Temmuz'da FETÖ'nün düzenlediği başarısız darbe girişiminden sonra tüm dünya artık FETÖ'yü sorgulayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; yurt dışı ziyaretleri sırasında, mevkidaşlarının dikkatini ülkelerinde faaliyet gösteren paralel yapı okullarına çekmişti.
Azerbaycan, Gabon ve Senegal, Gülen okullarını hemen kapatmıştı. Asıl soru;
ABD ve Almanya'nın FETÖ okulları için ne yapacağı... Bu iki ülkenin alacağı kararlar, teröre karşı duruşlarında ne kadar samimi olduklarının da göstergesi olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA