Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Darbede magazincilik

15 Temmuz'dan beri tüm Türkiye darbe girişimini konuşuyor; medyada sadece darbe haberleri var. Darbede magazin haberciliği yapmak ise uzun zamandır deneyimlenmemiş bir durumdu.
Bu noktada GÜNAYDIN'ın rakiplerinden çok öne çıktığını düşünüyorum. 15 Temmuz sonrası muhabir arkadaşlarımız, meydanlarda halkın arasından haberler çıkardı. Halkla omuz omuza veren ünlülerin haberlerini yaptılar, darbeye karşı tavır alan almayan sanatçıların açıklamalarını sayfalara taşıdılar. GÜNAYDIN editörleri, sosyal medyayı haber ajansı gibi kullandı.
Bu olağanüstü günlerde, GÜNAYDIN'ın magazin yazarlarının darbe girişimine dair farklı görüşleri SABAH ana gazetede değer gördü ve birinci sayfadan anonslandı.
Genel tabloya baktığımızda GÜNAYDIN; diğer ekler gibi darbe girişimine gözlerini kapamadı, halkın magazanini de yaptı. Meydanlara çıkan kahramanların acılarını, cesaretlerini, çılgınlıklarını sayfalarına taşıdı.
Gelecekte 15 Temmuz'un kitapları yazılırken, belgeselleri çekilirken, darbe girişiminin popüler kültüre yansıması ele alındığında, GÜNAYDIN'ın kaynak alınacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA