Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hakan Şükür bu utançla nasıl yaşayacak?

'Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı futbolcu kim?' diye sorulduğunda akla ilk Metin Oktay, Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu gelir. Son dönemdeki başarıları dikkate alındığında bu soruya Emre Belözoğlu ve Arda Turan diye cevap verenler de çıkabilir.
İstatistiklerde ise Hakan Şükür'ün tartışılmaz bir üstünlüğü vardır. Şükür; 60 golle, milli formayla en çok gol atan futbolcudur.
(Bu rakama U-21'de attığı beş gol de dahil) 249 golle Süper Lig tarihinde en çok gol atan futbolcu olan Şükür, 38 golle Avrupa kupalarında da en çok gol atan Türk futbolcu unvanına sahiptir. Şükür'ün Sakaryaspor, Bursaspor, Torino, Inter, Parma, Blackburn Rovers ve Galatasaray formaları altında toplamda attığı gol sayısı ise 260.
Milli Takım ve Galatasaray'ın büyük başarıları da, Şükür'ün formunun zirvesinde olduğu döneme denk geliyor.
Öte yandan bu büyük başarılara rağmen Hakan Şükür'ü futbolcu olduğu dönemde bile bazı Galatasaraylılar sevmezdi. Çünkü Şükür'ün futbolculuk döneminde bile Gülen cemaatine olan bağlılığı başta Galatasaray liseliler olmak üzere birçok sarı kırmızılı taraftarı rahatsız etmişti. Daha önce de yazdım; Şükür'le ilgili yorumlar hep 'İyi futbolcuydu ama...' diye başlar. 'Ama'dan sonra 'Torino'lu Şabanlığı', milletvekiliyken TV yorumcusu olması, hep mağdur edebiyatı yapması gibi birçok örnek gösterilir. Şükür'ün teknik direktörler ve yöneticilerle de arası hep sorunlu oldu!
'Babam' dediği Fatih Terim'le prim yüzünden arası bozuldu!
Kendisini milli takım kadrosuna almadığı için Ersun Yanal'ı, medyada oluşturduğu kulisle koltuğundan etti.
Saha dışındaki Şükür, insan ilişkilerinde hep sorun yaşadı.
Bir otoparkta tartıştığı kadını darp ettiği iddiasıyla yargılandı, para cezası aldı.
Vekilliği, TV yorumculuğu vs. hep sorun oldu.
Meclise hiç uğramadı, arada bir el kaldırdı, bir şey sorulduğunda da sadece "Büyüklerim daha iyi bilir" dedi.
AK Parti'li vekiller bile Şükür yüzünden birbirine düşmüştü.

FİLMİN SONU
Şükür'ün, FETÖ'nün elebaşısı Fethullah Gülen'in sözünü dinleyip AK Parti'den istifa ederken piyon görevi üstlenmesi de kendisine vekil olma gururunu yaşatanlara attığı en büyük kazıklardan biriydi. Türkiye'nin en başarılı futbolcusunun tercihleri yüzünden geldiği nokta gerçekten içler acısı. FETÖ'ye olan bağlılığı Şükür'ü ülkesinden kaçmaya kadar sürüklemişti.
Hakan Şükür açısından filmin sonu daha da kötü bitecek gibi gözüküyor. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası bir üyenin başvurusu üzerine Hakan Şükür'ü, kulüp disiplin kuruluna sevk etme kararı aldı. Şükür'ün kulüp üyeliğinden ihraç edilme ihtimali yüksek. Yıllarca Galatasaray için ter döküp büyük başarılara imza atan Şükür için bundan daha büyük bir utanç olamaz herhalde.
Koskoca Galatasaray'ın efsanesi olarak anılmak varken, masum insanlara kurşun sıkan, meclise bomba atacak kadar kahpeliğe soyunan FETÖ'nün adamı olarak tarihe geçecek.
Şükür hep bu utançla yaşayacak.
Böyle bir çöküş futbol tarihinde az görülür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA