Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Haber diye devlet sırları açıklanıyor

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, TGRT Haber'de katıldığı bir programda, darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağını neden bulamadıkları konusuna açıklık getirdi. Atılgan; uçan her uçağın hava resmi olduğunu ve bu hava resmi sayesinde bağlandığı koda göre, o cismin ne olduğunun bilindiğini söyledi ve şu detayları paylaştı:
"Türkiye'nin hava resmini Eskişehir'deki hava harekat merkezi çıkarır ve bu hava resmini birliklere yayınlar. Birliklere yayınlayınca da herkes bunu görür ve 'Bu, Cumhurbaşkanının uçağı', 'Bu, F16' diyebilir. İşte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın verdiği emirlerden biri, 'Hava resmini hiçbir yerde yayınlamayın' emridir. Bu, çok kritik bir emir. 'Hava resmini yayınlamayın' der ve isyancıların hava resmini elde etmelerini engellerler. Çünkü Eskişehir'deki harekat merkezi, bu hava resmini yayınlasa isyancılar bilecek ki, bu uçak Cumhurbaşkanı'nın uçağı ve ellerindeki bütün imkanlarla Cumhurbaşkanı'nın uçağını düşürmek için gayret gösterecekler. Bu önemli bir detaydır."
Evet, bu önemli bir detay ama eğer hava resmi yayınlanmadıysa, CIA'in gölge kuruluşu olarak bilinen ABD'nin özel istihbarat örgütü Stratfor, nasıl oldu da 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını dakika dakika takip ederek Twitter'da sürekli konum paylaştı? Ya Stratfor çok daha gelişmiş bir teknolojiye sahip, ya da TSK'daki hainler Erdoğan'ın uçağının hava resmini Stratfor'a gönderdi. Ya da Stratfor'un paylaştığı konumlar yanlış. Buyurun buradan yakın, birçok komplo teorisi üretmek mümkün.
Bunlar teknik konular; bilmediğimiz birçok detay var. Ama benim asıl itirazım; THK Genel Başkanı Atılgan'ın, FETÖ'nün Erdoğan'ın uçağını bulamamasıyla ilgili detaylı bilgi vermesine... Kamuoyuna bu kadar ayrıntılı bilgi vermek doğru mu? Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağıyla ilgili değil; TV programlarında, gazetelerde çıkan haberlerde, darbe girişiminin neden başarısız olduğuyla ilgili daha birçok önemli bilgi ve devlet sırrı paylaşılıyor.
Evet, bu bilgiler ilgi çekiyor ama ülke güvenliği her şeyden daha önemli değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA