Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kilolu kadın sunuculara ekran yasağı

Mısır Radyo ve Televizyon Kurumu ERTU, sekiz kadın sunucusunu fazla kilolu oldukları gerekçesiyle görevden aldı. BBC'nin, El Yawm el Sabi internet sitesini kaynak gösterdiği haberine göre; fazla kilolu sunuculara zayıflamaları ve ekrana uygun bir görünüme dönmeleri için bir ay süre verildi.
Şu an ekrana çıkmasına izin verilmeyen kadın spikerlerden Hatice Hattab, basına bir açıklama yapıp halkın son televizyon programlarını seyredip kendisinin gerçekten kilolu olup olmadığına ve ekrandan alınmayı hak edip etmediğine karar vermesini istemiş.
Mısır'daki kadın haklarını savunan dernekler, ERTU'nun kararını kınayarak bunun bir anayasa ihlali ve kadına karşı şiddet olduğunu söyledi ve televizyon yöneticilerini geri adım atmaya davet etti. Ama gelen haberler ERTU'nun geri adım atmayacağı yönünde.
Mısır'da sosyal medyada kadın sunucuları destekleyenler de var, dombili benzeri yakıştırmalarla fazla kilolarından dolayı aşağılayıcı mesajlar atanlar da...
Enteresan bir polemik konusu. Kadın sunucuları fazla kilolu diye ekrana çıkarmamak hem büyük ayıp, hem de kadınları aşağılayıcı bir tavır. Peki, düne kadar Mısır'da kilolu kadınlar sunuculuk yapıyorken, Türkiye'de kilolu kadın sunucular ekrana çıkabiliyor mu? Nadir de olsa fazla kilolu kadın sunucular vardır ama hafızamı yokluyorum; ulusal kanallarda kilolu kadın sunucu hatırlamıyorum. Kadın sunucular gayet fit ve alımlılar.
Mısır'da kilolu kadın sunucuların görevlerine son verilmesine kızıyorken, bizde kilolu kadınların sunucu olarak ekrana bile çıkarılmamasına ne diyeceğiz? Evet, televizyonda görsellik önemli ama fazla kilolu kadınların sunucu yapılmaması da ayrımcı bir tavır değil mi? Bütün kadın sunucular güzel ve zayıf olmak zorunda mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA