Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Köprüdeki büyük tehlike

Korkulan oldu; Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde selfie kazası yaşandı.
DHA muhabirinin verdiği bilgiye göre; sürücüsünün selfie çekmek için üçüncü köprünün ortasında durdurduğu tıra arkadan kamyon çarptı.
Oğluyla birlikte fotoğraf çekmek için araçtan inen tır sürücüsü kendi aracıyla bariyerlerin arasında sıkışıp ağır yaralandı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Tamam, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ne kadar gurur duysak az, vatandaşlarımız da bu gururu ölümsüzleştirmek için selfie çekti. Ancak selfienin de suyunu çıkardık!
Sosyal medya da üçüncü köprü selfieleriyle dolup taşmıştı. Arabasını durdurup halay çeken de vardı, Periscope'dan canlı yayın yapan da... Biraz daha abartılsa piknik yapan da çıkardı.

SELFIE CEZASI KESİLSİN
Elbette asıl suçlu köprünün ortasında aracını durdurup, selfie çekip ölümü göze alanlar; lakin bu selfie kazasından sadece yeterli önlem almayan polis değil, sosyal medya ve basın da sorumlu. Evet, yanlış okumadınız! Günlerdir Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde selfie çekenlerin haberleri yapıldı, sosyal medyada bu fotoğraflar paylaşıldı ve ne yazık ki, üçüncü köprüde selfie ve halay çekmek, sevimli bir olaymış, normalmiş gibi bir algı oluştu.
Bir de çok merak ediyorum; polis açıldığından beri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kaç sürücüye selfie cezası kesti? Bu kaza bize ders olsun; bir daha köprü, yol açılışı olursa selfie furyasına karşı sert önlemler almalı ve basın selfie çekenleri eğlenceli haber gibi sunmamalı.
Bu arada Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının açılmasından sonra bu güzergâhı kullanan sürücüler, birçok ihlale tanık olduklarını bildiriyorlar.
Otobüs ve kamyonların dört şeridin tamamını tereddüt etmeden kullandığı söyleniyor. İşte bu sorun da selfie furyasında olduğu gibi vatandaşta köprüye dair oluşan yanlış algının sonucudur.
Çıkan haberlerde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün sanki sadece tır ve kamyonlar için yapıldığı algısı oluştu. Emin olun, birçok sorumsuz tır ve kamyon şoförü yeni köprüyü kendisi için yapılmış Formula 1 pisti olarak görüyor. Bu, selfie furyasından daha büyük tehlike.
Eğer önlem alınmazsa daha çok kaza yaşanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA