Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Üç çocuk, Türkiye’yi en zengin 12’nci ülke yapacak

Türkiye, 2050 yılına kadar dünyada en zengin 12'nci ülke olacak. Bunu bir Türk araştırma şirketi değil, dünyaca ünlü HSBC bankasının 100 ülkenin ekonomik durumlarını incelediği araştırma raporu söylüyor.
Ülkelerin istihdam oranları, çalışan nüfusu, toplam iş gücü ve yaşlılık oranları dikkate alınarak hazırlanan listede, şu anda dünyanın ikinci en büyük ekonomisi olan Çin'in ABD'yi geçerek birinci sıraya yerleşeceği tahmin ediliyor. Listede bazı ilginç sonuçlar da var. Örneğin Filipin ekonomisinin zenginlikte 2050'ye kadar 43'üncü sıradan, tam 27 ülkeyi geride bırakarak 16'ncı sıraya geleceği sonucu elde edilmiş.
İsveç'in ise en zengin ilk 20 ülke sıralamasından 38'inci sıraya kadar düşebileceği öngörülmüş.

YÜKSELİŞE GEÇTİK
Peki, Türkiye'yi 12'nci sıraya çıkaracağına inanılan veriler neler?
O da şöyle açıklanıyor: Türkiye'nin listenin 12'nci sırasında yer alması oldukça ilginç gelebilir. Ama Hollanda, Rusya, Güney Kore, Avustralya gibi ülkeleri geride bırakması tahmin ediliyor. Türkiye'nin altı sıra birden yükselişe geçmesinin nedeni olarak; doğurganlık oranının artışı ile çalışan nüfus sayısının da artacak olması gösteriliyor.
Bu durumun da temel ekonomi üzerinde oldukça yararlı etkileri olması bekleniyor. Ayrıca 2008 yılında yaşanan ekonomik kriz sonrasında Türk vatandaşlarının kişi başı milli gelirinin tam üç kat arttığı da araştırma sonucunda ortaya koyulmuş durumda. Son 15 yıllık süreçte, doğrudan yabancı yatırımın artış göstererek ekonomik büyümeye 13 milyar dolarlık bir etkisi olduğu biliniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk istemesine karşı çıkan çok olmuştu.
HSBC'nin bu araştırması, Erdoğan'ın öngörülerini de doğrular nitelikte.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA