Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sosyal medya tuzağı

Edebiyat, kültür, sanat, spor ve müzikle ilgili isimler adı altında paylaşım yapan bazı sosyal medya hesaplarının, FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri için çalışan propaganda araçlarına dönüştüğünü biliyor muydunuz? Anadolu Ajansı, bu konuyla ilgili önemli bir haber geçti. Terör örgütleri; kültür, sanat ve sporla ilgili hesaplar açıp bir süre insanların beğeneceği paylaşımlarda bulunuyorlar. Takipçi sayılarını artırdıktan sonra da, söz konusu hesapların isminde ve geçmiş paylaşımlarında kimseye fark ettirmeden değişiklikler yapıyorlar. Sonra da başlıyorlar bu hesaplardan terör örgütleri lehine paylaşımlar yapmaya.
Amaçları; propaganda yapmak, kendi lehlerine toplumda algı oluşturmak. Bunda da başarılı oluyorlar.Siz 'Aa ben bu hesabı takip mi ediyordum?' diyene kadar, onlar propagandalarını yapmış oluyorlar. Ya da farkında olmadan terör örgütlerinin algı yönetimine kurban olmaya devam ediyorsunuz.
Daha da kötüsü, bu hesaplardaki paylaşımları beğenip ya da paylaşıp terör örgütlerinin daha çok takipçi elde etmesine, popüler olmasına yardımcı oluyorsunuz. Bir hesabı takip etmeden önce iyice araştırın, takipçi listelerinizi ara ara kontrol edin derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA