Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

ABD’li siyahlar da CNN’den şikayetçi!

ABD'de Kuzey Karolina'nın Charlotte kentinde gerçekleşen, siyahilerin öldürülmesini protesto eyleminde bir gösterici, CNN muhabiri Ed Lavandera'ya omuz atarak yere düşürdü.
Elbette, basının işini yapmasını engelleyen şiddetin her türlüsüne karşıyız ama aslında CNN de sanıldığı kadar masum bir medya organı değil. ABD'nin çıkardığı, Ortadoğu'yu kana bulayan savaşlardaki CNN'in kamuoyunu yanıltan haberleri hâlâ tartışılıyor.
CNN, ABD'deki siyahların protestolarını anonslarken altyazıdan şunları geçti:
'Protesto başladığı gibi barışçıl değil', 'Gösteri şiddete dönüştü', 'Polis gayret ediyor'...
CNN, olaylar kendi ülkesinde gerçekleşince nasıl hemen korumacı refleks gösteriyor değil mi? Aynı CNN, bizdeki toplumsal olaylarda hep Türk polisini zan altında bırakacak suçlayıcı anonslar geçiyordu.
ABD'de son dönemde siyahlara karşı polisin artan şiddetini ibretle izliyoruz. Kelepçeledikleri bir siyahı boğdular, elinde silah var diye yanlış bir şüpheye kapılıp bir çocuğu öldürdüler vs.
ABD polisi takır takır siyahları öldürüyor, siyahların bu haksızlıklara karşı öfkesi de her geçen gün artıyor.
Göstericinin muhabire attığı o omuz da, aslında CNN'in olayları görmezden gelmesine ve yaptığı yanlı yanına karşıydı.
Sadece biz değil, ABD'deki ezilen siyahlar da CNN'den şikayetçi yani!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA