Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kuaförün çocuk gelin vetosu

İzmir'in Hatay semtinde kuaför salonu bulunan Seval Alyürek; çocuk yaştaki kızların evlendirilmesine, yerinin camına astığı 'Çocuk geline hayır! 18 yaşından küçüklerin saçlarına gelin tacı değil, papatyalar takıyorum' yazısıyla tepki gösterdi.

ANLAMLI BİR EYLEM
DHA'nın haberine göre; aslında Alyürek, bu kararı 12 yıl önce almış. Kuaförüne gelin başı yapılması için Manisa'dan getirilen küçük bir kızın titrediğini gören Alyürek, çocuk gelinleri kabul etmediğini belirtmiş. Ama çocuk yaşta kızlar, gelin başı yaptırmak için dükkana gelmeye devam edince, çocuklara gelin saçı yapmadığını belirten bir yazıyı cama asmak zorunda kalmış.
Alyürek'in yaptığı çok anlamlı, sembolik bir eylem aslında. Yazı sosyal medyada yayılınca, birçok kuaför Alyürek'i örnek almaya başlamış.
İşte bireysel duyarlılık böyle olur. Alyürek lafta değil, icraatta tepkisini ortaya koyarak büyük bir farkındalık yarattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA