Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT, 1. Lig’i neden yayınlamıyor?

TFF 1. Lig'de Eskişehirspor, Ümraniyespor deplasmanında bir puanı kaleci Ruud Boffin'in 70 metreden attığı muhteşem golle kaptı ama bu golü Türkiye izleyemedi. Bu golden, bir taraftarın cep telefonuyla çektiği düşük görüntü kaliteli video sayesinde haberdar olduk.
Ancak sosyal medyada gözünüze çarptıysa, bu golü izleyebildiniz.
Daha önce de bu konuya değindim ama TRT'den ses seda yok. Yine yazalım o zaman: Maliyeti ve düşük izlenme oranları yüzünden, TFF 1. Lig'i yayınlamaya yanaşan özel kanal yok. TRT de, yıllardır ekrana getirdiği bu ligi yayınlamıyor artık.
Neden yayınlamadığını da kimse bilmiyor. Ortada iki iddia var: Birincisi, TRT'nin kaynaklarının azalması.
Diğer iddiayı ise Fanatik gazetesi yazdı. Haberde, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ operasyonlarında birçok kişinin işine son verildiği ve çalışanlarla ilgili araştırmaların halen devam etmesi sebebiyle TRT'de ciddi bir kadro sorunu yaşandığı belirtildi. Aynı haberde; kadro sorunu yüzünden TRT'nin Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşmeleri ağırdan aldığı iddia edildi.
Türkiye'de futbolun ilerlemesi için devlet projeler üretirken, TFF 1. Lig'in TV'de yayınlanmaması saçma değil mi? TRT'de az izlenen dizilere, 'Ev Sineması' gibi dev bütçeli projelere kaynak ayırılıyorken;
TFF 1. Lig'e neden kaynak bulunamıyor?
Bu ligde; Sivas, Eskişehir, Giresun, Samsun, Adana, İzmir gibi 16 büyük şehrin takımı, Süper Lig'e yükselmek için mücadele ediyor.
Bu ligdeki birçok maç, Süper Lig'den daha kaliteli ve heyecanlı.
TRT, bu şehirlerde yaşayan insanların vergilerinden ve elektrik faturalarından pay almıyor mu? TRT, halkın yararına çalışan bir kamu kuruluşu değil mi?
TFF 1. Lig'i TV'den yayınlanmayan bir ülkede; sporda, futbolda gelişmeden bahsedilebilir mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA