Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şoföre saldırmak moda oldu

Kocaeli'nde özel halk otobüsünde yolcu olan Osman S., yol çalışması nedeniyle güzergahını değiştiren sürücü Sezer Y.'den kendisini indirmesini istemiş. Sürücünün bulundukları noktada durak olmadığı için kendisini indiremeyeceğini söylemesi üzerine sinirlenen Osman S., hareket halindeki otobüsün içerisinde sürücüyü bıçaklamış. Ne oluyor bu Kocaeli'ne? Adana'ya rakip mi çıkıyor yoksa? Profesör köpeği, yolcu şoförü bıçaklıyor.
Daha yeni metrobüs şoförüne bir yolcu saldırmıştı. Eskiden doktorlara, şimdi ise şoförlere saldırmak moda mı oldu?
İnsanlar, bir doktorun ya da şoförün saldırıya uğradığını okuyunca 'Evet, ben de bunu yapabilirim' diye saçma bir cesarete mi kapılıyorlar acaba? Anlamak gerçekten zor. Bir insan kendi canını emanet ettiği şoföre neden saldırır? Ne yazık ki, insanlarımızda öfkelerini kontrol edememe sorunu var.
Otopark yeri kapma ya da trafikte küçük bir tartışma yüzünden birbirlerini öldürüyorlar. Elbette bu cinnet halinin sosyolojik, ekonomik, kültürel nedenleri var. İnsanların bu kadar öfkeli olmasında, en küçük tartışmada şiddete başvurmasında popüler kültürün, dizilerin de payı var. Ne yazık ki, yıllarca ekranlarda mafyatik, maço, psikopat karakterler insanlara kahraman olarak sunuldu.
Dünyada bizdeki kadar 'yan baktın' diye insan öldürülüyor mu acaba? Ne olacak bu öfkenin sonu? Bu konuyla ilgili ciddi araştırmalar yapılmalı ve çözüm yolları aranmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA