Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu haberden pop star çıkar!

Günaydın, dün 16 yaşındaki Aleyna Tilki'nin içkili mekanlarda sahneye çıkmasının kanunen suç olduğunu bir hukukçudan görüş alarak yazdı.
Eğer kanun böyleyse uyulmak zorunda ama bu kanun uygulanıyor mu emin değilim.
Eskilerden Küçük İbo, Küçük Onur, Küçük Ceylan içkili mekanlarda sahneye çıkıyorlardı.
Bugün birçok barda yaşı 16 civarında olup sahneye çıkan amatör şarkıcılar da vardır.
Dünyada ise Selena Gomez, Justin Bieber, Miley Cyrus gibi 16 yaşından küçük sahneye çıkıp yıldız olan şarkıcılar var.

ÜNÜNE ÜN KATTI
Elbette her ülkenin yasası farklı ama konu müzik olunca yasalar pek uygulanmıyor gibime geliyor; tıpkı sigara yasağı gibi. Twitter'da Aleyna'nın fanları ise 'Aaa Aleyna 16 yaşında mıymış', 'Aleyna konser veriyor ben YGS'ye çalışıyorum' falan diyorlar, yani çoğu olayın dalgasında.
Aleyna ise, "Her konserde annem-babam yanımda.
Onların izni ve gözlemi altında sadece turizm belgeli mekanlarda çıkıyorum, devletime de vergimi ödeyerek..." demiş.
Aleyna da yasak olduğunun farkında ama fazla büyütülmesin derdinde.
Özetle Günaydın'ın haberi hem 18 yaşından küçüklerin içkili mekanlarda sahneye çıkamayacağını bizlere hatırlattı, hem de Aleyna'nın ününe ün kattı.
Konu konuyu açıyor; aslında bizim gençlerin de tıpkı dünyadaki gibi teenage (genç) starlara ihtiyacı var. 40'a merdiven dayamış Kenan Doğulu, Mustafa Sandal ve Tarkan'ın Türkiye'de hâlâ teenage star diye pazarlanması, Türk müzik endüstrisinin tembelliğinin göstergesidir.
Dün sosyal medyada en çok bu haber konuşuldu. Bu '16 yaş' muhabbeti daha sürer ve Türkiye'de yıllar sonra bir teenage pop star kazanır gibime geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA