Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Güreş ve futboldan daha başarılılar

Türkiye, Arjantin'i 2-1 yendi. Elbette dünyanın en pahalı teknik direktörünün çalıştırdığı A Milli Futbol takımı elde etmedi bu başarıyı.
Bilgisayar oyunu Counter Strike: Global Offensive Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'mız, Arjantin'i yenerek CS:GO Dünya Şampiyonu olmayı başardı ve İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya duyurdu.
Fotoğraftaki arkadaşlarda hiç sporcu tipi yok, değil mi? Her gün saatlerce bilgisayar oyunu oynayan gençlerin fit olması beklenemez tabii. Bizim kuşak harçlıklarını atari salonlarına yatırırdı; yeni kuşak ise hem parasını, hem de vaktini bilgisayar başında elektronik oyunlara harcıyor ve bu dalda çok da iyiler.
Bu fotoğrafa iyi bakın; bu çocuklar A Milli Futbol Takımı'ndaki sözde yıldız futbolcularımızdan kat kat daha başarılılar. Hem de bu başarıyı ekonomik açıdan büyük zorluklar çekerek elde ettiler, futbolcu abileri gibi daha fazla prim almak için arıza çıkarmadılar!
Fiziksel sporlar kadar beceri ve disiplin gerektiren e-spor sınıfındaki oyunların da 2020 Olimpiyatları'nda yer alma ihtimali gündemde.
Eğer e-spor olimpiyatlara dahil olursa, Türkiye güreşten tekvandodan daha çok madalyayı espor'da alır. Bizim spor medyası farkında değil ama e-spor'da gençlerimiz futboldan, basketboldan ve ata sporlarından çok daha ileri seviyedeler. E-spor'a yatırım yapılırsa olimpiyatlarda madalyaya doyarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA