Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nobel bereketi

İsveç Akademisi'nin, Bob Dylan'ın Nobel Edebiyat Ödülü ile onurlandırmasının yarattığı şaşkınlığı devam ediyor. Dylan en sonunda "Eğer gitme imkanım olursa ödül törenine katılabilirim" gibi garip bir açıklamada bulundu ama hâlâ kimse efsane şarkıcının 10 Aralık'ta düzenlenecek törene katılacağına dair bir garanti veremiyor!
Dylan, Nobel ödülünü reddetmezse, 8 milyon İsveç kronunun (yaklaşık 3 milyon lira) sahibi olacak. Elbette Dylan'ın parayla pulla işi yok ama o istemese bile Nobel ödülü, 75 yaşındaki efsane şarkıcının albüm satışlarını uçurdu.
Sinemamuzik.com'un haberine göre; Dylan'ın Nobel ödülünü kazandığı açıklandığı 13 Ekim'den bugüne ünlü şarkıcı dijital ortamda yüzde 512 daha fazla dinlenmeye başladı. En fazla talep gören Bob Dylan şarkısı ise 'Like a Rolling Stone' oldu. Çift CD'lik 'The Essential Bob Dylan' albümü ise Billboard'un tüm zamanların en iyi 200 albümü listesinde 76'ıncı sıraya yükseldi.
Dylan albümleri ise Nobel öncesine oranla yüzde 104 daha fazla alıcı buldu.
Nobel bereketi böyle bir şey olsa gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA