Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İtalyanlara eziyet çektirmek doğru muydu?

İtalya'da güvenlik nedeniyle Beşiktaş taraftarına Napoli'de büyük eziyetler edilmişti.
Siyah-beyazlı taraftarlara maç öncesi deyim yerindeyse Napoli gösterilmemişti.
İtalyan polisi, Beşiktaşlı taraftarlara, sokak ve meydanlarda olay çıkarmasınlar diye maç öncesi zorunlu şehir turu attırmıştı. Vakit geçsin diye otobüslerde bütün Napoli'yi dolaşan Beşiktaşlılar, ayrıca havaalanında ve stada girişte de zorluklarla karşılaşmış, uzun uzun aranmıştı. Bazı taraftarlar bu nedenle karşılaşma başladıktan sonra stadyuma girebilmişlerdi.
İstanbul'da oynanacak rövanş öncesinde Beşiktaş Kulübü'nün, siyah-beyazlı taraftarlara yapılan sinir bozucu işlemlerin aynısını Napoli taraftarlarına uygulanması yönünde harekete geçeceğine dair haberler çıkmıştı.
Ve beklenen oldu; Napoli'den rövanş fazlasıyla alındı. Napolili taraftarlar büyük bir İstanbul turu atarak Vodafone Arena'ya gelebildiler. Sultanahmet'te toplanan taraftarlar, önce Eminönü'ne, oradan da feribotla Harem'e getirildi. Oradan da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden Avrupa yakasına geçirilip stadyuma ulaştırıldılar.
İtalyan taraftarlar, Vodafone Arena'da da sıkı bir aramadan geçtiler. Ayakkabılarına kadar aranan taraftarların kemer ve küpeleri de çıkarıldı.
Aynısı Napoli'de Beşiktaşlılara da yapılmıştı.
Özetle Napoli taraftarı da benzer işkenceden geçti.
Ayrıca maç sonrasında kötü de bir olay yaşandı.
Ataköy metrosuna jetonsuz giriş yapmak isteyen Napolili taraftarlar, güvenlik görevlilerine ve vatandaşa saldırdı.
Yalnız sosyal medyaya yansıyan bazı fotoğraflarda;
Napolili taraftarların feci dayak yediği görülüyor.
Peki, İtalyanların yaptığı rezilliğe aynı şekilde karşılık vermek doğru muydu? Vallahi bu soruya net yanıt vermek zor.
Bir taraftan hep bize kötü muamele yapılıyor, derslerini vermemiz iyi oldu diye düşünüyorum ama bir taraftan da yanlışa yanlışla cevap vermek sorunları daha da artırır diyorum. Şimdi iki takım arasında düşmanlık daha da büyüyecek; hatta Beşiktaş değil, bir başka Türk takımı İtalya'ya maça gittiğinde belki de taraftarlar daha kötü şeyler yaşayacaklar.
Peki, biz İtalyanlara, engin hoşgörümüzle yanıt verseydik, onları iyi ağırlasaydık daha iyi olmaz mıydı? Yaptıklarından utanmazlar mıydı?
Vallahi bu soruya da net yanıt veremiyorum çünkü Avrupa ülkelerinde Türklere karşı her alanda son dönemde büyük haksızlıklar yapılıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA