Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Köpek dışkısına para cezası

Beşiktaş'ta oturuyoruz, çocukları sık sık parka götürüyorum.
Çocukları parka götürme görevi benim. Parkta çocuklar ve köpekler beraber oynuyorlar desem yeri. Bir tarafta benim gibi çocuklu ebeveynler, diğer tarafta köpek bakan çiftler, gençler vs. Bu iki grup arasında en büyük gerginlik; bazı kendini bilmez insanlar, çocuk parklarında Pitbull, Rottweiler gibi tehlikeli köpekleri gezdirdiklerinde yaşanıyor. Hep 'Benim köpeğim bir şey yapmaz' diyorlar. Haklı olabilirler ama ya yaparsa? Üçüncü sayfa haberlerinde okuyoruz çocuklara saldıran dövüş köpeklerini.
Çoğu üniversite mezunu, modern insanlar ama bir çocuk parkında dövüş köpeğini gezdirmemeleri gerektiğini bir türlü anlayamıyorlar!
Hayvanseverliğin fazlası da IQ düşüklüğüne neden oluyor galiba.
Bir diğer sorun ise bazı hayvan severlerin köpeklerin parka yaptıkları dışkılarını toplamaması. Hiç toplamıyorlar demiyorum, bazıları bu konuda hassas ama parkı, köpeğinin umumi tuvaleti gibi gören güya modern birçok insan var. Özellikle geceleri köpeği tuvaletini yapsın diye dışarı çıkaranların, dışkıyı poşetle alma adetleri yok.
O dışkıları sabah temizlikçiler topladığı için görmüyor olabilirsiniz ama parklar tam anlamıyla dışkı deryası! Çocuklar sanki dışkılardan oluşmuş mayınlı tarlada dolaşıyor, topları, ayakkabıları köpek dışkısına bulaşıyor. Bahsettiğim yer Beşiktaş; Türkiye'nin en çok vergi veren, en pahalı ilçelerinden biri. Çok mu zor köpeğinin dışkısını poşete koymak sevgili köpekseverler!
Bunun, birisinin evinizin ortasında dışkı bırakmasından bir farkı yok mu?

200 EURO ÖDEYECEK
Buna benzer bir sorun İspanya'da Valencia yakınlarındaki Mislata kasabasında yaşanıyor.
BBC'nin haberine göre; belediye, kaldırımlara dışkılarını bırakan köpeklerin sahiplerini bulabilmek için bir köpek DNA'sı veri tabanı oluşturmak için harekete geçti. Kasabada polis, temizlik işçilerinin topladığı köpek dışkılarını, analiz için bir laboratuvara yolladı. Köpek sahiplerinin de 31 Aralık'a kadar köpeklerini veterinerlere götürüp kan örneği vermeleri gerekiyor. DNA veri tabanına kaydolan köpeklere, daima takmaları gereken bir isim künyesi verilecek. Veri tabanına DNA kaydı yaptırmayanlar ise 300 Euro cezayla karşı karşıya kalacak.
Bundan sonra köpeklerinin dışkılarını kaldırımlardan almayanlara da 200 Euro ceza kesilecek.
Köpek dışkısına karşı benzer önlemler, ABD ve İngiltere'de de uygulamaya konmuştu. Bizde de köpeklerinin dışkılarını kaldırımlardan almayanlara ceza kesilsin. Özellikle büyük şehirlerde insanlar artık çocuk yerine kedi-köpek bakıyor.
Hayvan bakanların sayısı artıyor. Bizim Beşiktaş'ta örneğin; bazen parktaki köpek sayısı, çocuk sayısını geçiyor. Çocuklara, köpek dışkılarından hastalık bulaşma riski var. Küçük bir sorun gibi görünüyor ama çocuk sağlığı için önemli bir konu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA