Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Az ev ödevi için boykot

İspanya'da veliler, çocuklara çok fazla ödev veriliyor diye okulları boykot edecekler.
Öğrenci Velileri Birliği Konfederasyonu (CEAPA), velilere Kasım ayı boyunca çocuklarının ödev yapmasına izin vermemeleri çağrısında bulundu. BBC'nin haberine göre; CEAPA Başkanı Jose Luis Pazos, "Çocukların okul dışındaki gelişimini engellediği için ödev kesinlikle zararlı. Eğitimde ipin ucunu kaçırdık ve çocukların boş zamanlarını ortadan kaldırdık" diye bir açıklamada bulundu.

BAŞARI UNSURU DEĞİL
İspanya, çocuklara en fazla ödev verilen ülkeler listesinde Rusya, İtalya, İrlanda ve Polonya'nın ardından beşinci sırada.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün 2014'te yayınladığı bir rapora göre; İspanya'da 15 yaşındaki bir öğrenci, ödevleri için haftada ortalama 6.5 saat harcıyor. Türkiye aynı listede, yaklaşık dört saatle, öğrencilere en az ödev verilen ülkeler arasında yer alıyor.
Peki, az ev ödevi başarıyı getiriyor mu? Bu konuda yazılmış 'The Case Aganist Homework' (Ev Ödevine Karşı Dava) adlı kitabın yazarı Sara Bennett, ev ödeviyle ilkokuldaki akademik başarı arasında bir bağlantı olmadığını savunuyor.
'The Homework Myth' (Ev Ödevi Efsanesi) adlı kitabın yazarı Alfie Kohn ise çok fazla ev ödevinin, psikolojik etkilerinin de olabileceğini söylüyor. Kohn da ev ödevinin akademik başarının bir unsuru olmadığına dikkat çekiyor ve hatta bazı durumlarda verilen fazla ödevin ters etki yapabileceğini vurguluyor.
Elbette öğrenciyi dersten bıktırmayacak oranda verilen ev ödevinin faydalı olduğunu savunun birçok eğitimci var.
Özetle; İspanya'daki birçok veliye göre bizim Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklara az ödev verdirerek doğrusunu yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA