Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vestel Venüs Sultanlar Ligi yayıncı aranıyor

Geçtiğimiz hafta Burhan Felek'te bayan voleybol takımları Vakıfbank'la Galatasaray'ın maçını izledim... Her şeyi ile dört dörtlük bir ortamdı. Az da olsa takımların bir taraftar desteği vardı, taraftarlar yan yana maç izliyorlardı, küfürlü hiçbir tezahürat yoktu, sporcular birbirlerine saygılıydı. Sahadaki mücadele ise üst düzeydeydi. Bu kaliteli tabloyu görünce, neden bayan voleybolunun takım sporları arasında en başarılı olduğumuz dal olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Türkiye'de dokuz Avrupa, üç dünya şampiyonluğuna sahip başka bir takım sporu yok, olması da çok zor! Türkiye'de kadınların tercih ettiği birinci spor dalı da voleybol. Beş yılda lisanslı kadın voleybolcu sayısında yüzde 81 artış olmuş.

DÜNYA İZLİYOR AMA...
Bir grup gazeteciyle izlediğim maçta arkamızda Vakıfbank'ın voleybolcusu Zhu Ting'i seyretmeye gelen 8-10 kişilik bir Çinli grup vardı. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nın 'En Değerli Oyuncusu' seçilen altın madalyalı Zhu, Çinlilerin voleyboldaki ulusal kahramanı ve bu yüzden maçları Çin'de yayınlanıyor. Sadece Zhu değil, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Sırp Milena Rasic, Maja Ognjenovic ve bronz madalya kazanan Amerikalı Jordan Larson, Rachael Adams ve Kimberly Hill, dünyanın en önemli yıldızlarından olan Güney Koreli Yeon Koung Kim, Brezilyalı Thaisa Menezes de bu yıl dünyanın en değerli voleybol ligi, Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nde mücadele ediyor.
Bu ligden bazı maçlar Çin, Japonya ve Güney Kore'de naklen yayınlanıyor. Dünyanın en pahalı bonservis bedellerinin ödendiği en kaliteli bayan voleybol ligi bizde ama Türkiye'de maçları canlı yayınlayan TV kanalı yok.
Ünlü teknoloji markası Vestel, Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) ana sponsoru.
Vestel, en üst Bayanlar Voleybol Ligi olan Sultanlar Ligi'ne Vestel Venüs Sultanlar Ligi olarak ismini verdi, Türk Milli Voleybol Takımları ana sponsorluğu yanı sıra, TVF tarafından organize edilmekte olan diğer müsabaka ve organizasyonların da resmi sponsorluğunu kapsayan bir sponsorluk anlaşması yaptı.
Özetle yerli malı Vestel, en değerli yerli spor dalına büyük destek veriyor ama maçları yayınlayan TV kanalı yok.
Vestel cephesinden maçların TV'de yayınlanması için farklı formüller üzerinde çalıştıklarını öğrendim. Umarım TV kanallarımızdan biri de taşın altına elini sokar ve kendi vatandaşlarımız da dünyanın en kaliteli voleybol ligini izleme şansını elde eder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA