Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Almanya’nın yancısı olduk

Beşiktaş'ın ünlü futbolcusu Tolgay Arslan, Türk Milli Takımı'nda forma giymek için Alman Futbol Federasyonu'ndan izin alarak FIFA'ya başvuru yapmıştı.
Fakat Tolgay'la menajeri üzerinden temas kuran Alman Futbol Federasyonu yetkilileri, fikrini değiştirmesi durumunda Löw'ün kendisini Alman Milli Takımı'nda düşündüğünü aktardılar.
Tolgay'ın, Mesut Özil örneğine bakıp kararını değiştirmesi en doğal hakkı! Asıl tartışmamız gereken, milli takımın yıllardır başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin altyapılarında yetişmiş futbolculara muhtaç olması. Oh ne güzel iş değil mi?
Almanya yıllarca emek versin yetiştirsin, biz hazıra konalım!
Gelmek istemeyen gençlerin de üzerinde milliyetçi baskı kuralım.
Elbette milli formayı giymek her Türk için büyük gurur kaynağı.
Asıl sorun sadece milli takımın değil kulüp takımlarının da gurbetçi futbolculara muhtaç kalması.
Bu sezon Süper Lig'de 471 futbolcu mücadele ediyor, bu futbolculardan 215'i yabancı, 67'si ise gurbetçi. Türkiye'de dünyaya gelen futbolcu sayısı ise sadece 189. Bu futbolcuların 44'ü takımlarında kaleci, çoğu yedekte bekliyor.
Kalecileri de çıkardığınızda ise Türkiye'de doğmuş sadece 145 futbolcu Süper Lig'de top koşturuyor.
Hâlâ yabancı futbolcu sınırlamasını savunan var mı merak ediyorum? Kahvede okey oynayanları izleyip beleş çay içen yancılar gibiyiz, Almanya altyapısının yancısı olmuşuz.
Gurbetçi futbolcular olmasa milli takım kuramayacak haldeyiz.
'Futbolda uzun vadede başarıyı hedefleyen Türkiye, Almanya'ya 3 milyon işçi daha göndermeyi hedefliyor' başlıklı Zaytung haberi gerçek olmuş bizimkiler hâlâ Arda'yı, Volkan Demirel'i konuşuyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA