Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

17 yıllık hasret biter mi?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'yi 17 yıldır yenemedikleri Kadıköy'de bu kez tarih yazacakları ve maçı kazanacakları yönünde iddialı açıklamalarda bulunuyor.
Özbek, "Kazanmak için gidiyoruz. Başka hiçbir alternatifimiz yok" diyerek beraberlik bile istemediklerini söylüyor. Özbek'in bu kadar iddialı konuşmasının altında ise takımını ekstra motive etme isteği yatıyor elbette. Ama Galatasaray yine yenilirse, sosyal medya Dursun Özbek capsleriyle yıkılır. Fenerbahçe'nin son haftalarda yükselen bir performansı var ama Lens'in sakatlığı iki takım arasında bir güç dengesi yarattı sanki.
Aziz Yıldırım ise, "Bu gelenek 17 yıldır devam ediyor; bundan sonra da devam edecek. 18-19- 20 sene devam edecek" diyor. İşte Fenerbahçe ve Galatasaray derbisini diğer derbilerden önemli yapan da bu iddialı açıklamalar. İki takım küme düşme potasında olsa dahi oynayacakları maç sezonun en iddialı maçı olur, bu iki takım aralarında tavla bile oynasa milyonlar izler. 17 Ocak 1909'da Papazın Çayırı'nda Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 2-0 yendiği maçla başlayan ezeli rekabeti 107 yılık tarihi boyunca bugüne taşıyan Lefter, Metin Oktay, Can Bartu gibi efsaneleri de unutmayalım. Birlikte maç izlemeyi çok özlemiştik; umarım her iki takımın taraftarı da deplasman yasağının kalkmasının kıymetini bilir ve olay çıkmadan maç tamamlanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA