Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kadınlar için İETT gece düzenlemesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin CHP'li üyesi Esin Hacıalioğlu, İETT otobüslerini kullanan kadın yolcuların belirli bir saat diliminden sonra istedikleri noktada iniş yapabilmelerini, varacakları noktaya daha yakın mesafede inmelerinin kadının sokakta şiddete maruz kalma olasılığını düşüreceğini belirterek bir önerge sundu.
Hacıalioğlu, İETT otobüslerinin saat 22:00'dan sonra kadınları güzergah üzerinde istedikleri yerde indirmesini önerdi.
İyi niyetle yapılmış bir öneri. Fikir başta güzel gözüküyor ama bu uygulamanın kadına yönelik şiddeti azaltacağına inanmıyorum. Hatta sakıncalı sonuçlar bile doğurabilir. Bu uygulama sayesinde kötü niyetli insanlar, peşlerine düştükleri kadınların çalıştıkları iş yerlerini, kaldıkları evleri daha kolay bulabilirler.
Ayrıca otobüslerin, istedikleri her yerde durabilecekleri güvenli yollar her güzergahta var mı? Ya da kadın yolcular trafik güvenliğini hiçe sayacak yerlerde de inmek isteyebilir... Koskoca otobüsü, minibüs gibi kullanmak kazalara neden olabilir!
İETT, kadın yolcuları evine kadar bıraktı diyelim; evdeki erkek şiddeti ne olacak? Böyle garip öneriler yerine daha kalıcı çözümler üretilse keşke. Örneğin; tacizcilerin, tecavüzcülerin, kadınları öldürenlerin hak ettikleri cezaları almaları sağlansa daha iyi olmaz mı? Kadına yönelik şiddet ve taciz, en başında bir kültür sorunudur. Bu sorun adil bir hukuk sistemi ve doğru eğitimle çözülür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA