Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Snap televizyonculuğuna hazır mıyız?

'Dünya halleri' adlı blog'ta şöyle enteresan bir haber vardı:
ABD'de TV programlarının Snap versiyonu hazırlanacak.
Snapchat Shows adı verilen kısa video ağında ilk olarak 'Jimmy Fallon ile The Tonight Show' programı test edilecek. Fallon'ın ilk bölüm konuğu ise Justin Timberlake olacak. Snap, NBC'nin programlarından parçalar yayınlamak için daha büyük bir anlaşma da imzaladı. Bu programların arasında 'Saturday Night Live' ve 'The Voice' da var.
Snap İçerik Yöneticisi Sean Mills, 'Partnerlerimizle konuştuğumuzda hedef kitlemizin hiç televizyon izlemediğini ve asla izlemeyeceğini düşünmelerini söylüyoruz.' diyor. İşte Türkiye'de de televizyonculuğun yeni hedef kitlesi bu olmalı.
Aynı haberde; yapılan araştırmalara göre ABD'lilerin yüzde 41'inin Snapchat uygulamasını günde en az bir kez kullandığını ve pek çok kişinin gün içinde uygulamayı birden fazla kez kullandığını gösteriyor. Aynı araştırmaya göre ABD'lilerin sadece yüzde 6'sının bir televizyon kanalını günlük olarak takip ettikleri belirtiliyor.
Ülkemiz Snapchat'i TV'den daha çok açacak kıvama henüz gelmedi ama bizde de TV'yi cepten, tabletten, laptop'tan izleme alışkanlığı hızla artıyor. İki dakikalık Youtube videolarının bile tahammül edilmez derecede uzun bulunduğu ışık hızında ilerleyen bir hayatımız var artık. Klasik TV'ler bu hıza yetişemiyor, mobil internet tabanlı yeni bir TV çağına giriyoruz. Bu çağa ayak uyduramayan medya gruplarının geleceğin kaybedenleri olma ihtimali yüksek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA