Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lüks taksi zammı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, lüks taksilerin İstanbul'da da yakın zamanda görülebileceğini açıkladı: "Hükümetimizin ÖTV muafiyeti İBB tarafından da desteklenince, lüks taksilerde taksimetre ücretlerinin yüzde 15 zamlı uygulanmasına karar verildi. D segmenti taksi kullananlar bu imkandan yararlanabilecek.
Elektrikli otomobiller için de lüks taksi şartları geçerli olacak.
Lüks taksilerde taksimetre açılış ücreti 3.95, kilometre 2.40, indi-bindi 9.95 olacak. Araç değiştirme yaşı lüks taksilerde sekiz yıl olacak. Lüks taksiler, normal taksilerden ayırt edilebilmesi için turkuaz renkte olacak" Dünyanın en pahalı taksi plakası Türkiye'deyken, ortada bu kadar büyük rant varken, en pis, en bakımsız taksilere binmek zorunda kalmamız garip değil miydi? Şimdi temiz, lüks araç için neden ekstra para ödeyeceğiz?
Pardon ama hükümet bu kıyağı taksiciler daha temiz, daha lüks otomobil kullansın diye yaptı, bunun karşılığı halka neden zam olarak dönüyor? Zaten o lüks arabaları ÖTV'siz alacaksınız!
O lüks araçları sattığınızda da ayrıca kar elde edeceksiniz!
Bir de ekstra zam yapacaksınız!
Vallahi hayat taksi plakası sahiplerine güzel! Milyonluk taksi plakalarına sahip olanlar ne kadar vergi ödüyor? Bu işten yine taksi plakası mafyası kazançlı çıkacak; taksi şoförleri için değişen bir şey yok, onlar yine köle!
Elektrikli araçlar neden lüks araç oluyor onu da anlamış değilim.
Ayrıca bu lüks ucuz taksi uygulaması kafa karıştırır, küçük çapta ayrımcılığa da neden olur.
Delikanlılar kız arkadaşlarını eve bırakırken turkuaz taksi çağırırlar, dönüşte de metrobüse binerler artık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA