Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Reina’nın travması atlatılıyor

Başta Reina olmak üzere son bir yılda yaşanan terör saldırılarının İstanbullular'da yarattığı travma yavaş yavaş kalkıyor. İnsanlar dışarı çıkmaya, eğlence mekanlarına gitmeye başladılar.
Filmlerin gişeleri ve konser sayıları artıyor.
Oteller için ise bu yıl zor geçeceğe benziyor. Yabancı turist sayısında henüz beklenen artış sağlanamadı.
Elbette hayatın yavaş yavaş normale dönmesinde güvenlik güçlerinin aldığı tedbirlerin etkisi büyük.
Reina saldırısından sonra İstanbul yeme, içme ve eğlence dünyasının patronları da yaşanan terör olaylarının ardından Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer'in öncülüğünde bir araya gelip 'Hayatına Sahip Çık' adı altında bir sivil toplum hareketi başlatmıştı. Bu olumlu bir gelişmeydi. Eğlence sektörü de terör saldırılarına karşı inisiyatif almaya başladı, almak da zorundalar zaten. Allah korusun, eğlence sektörü yeni bir saldırının daha altından kalkamaz. İnsanların mekanlara güveni kalmaz. Tabii ki güvenlikten önce MİT ve polis sorumlu ama mekan sahipleri de güvenlik güçlerine yardımcı olmalılar.

SORTIE YAZA HAZIR

Geçtiğimiz perşembe akşamı TURYİD Yönetim Kurulu Üyeleri ile Eksen Grup sahipleri, Erol ve Varol Kaynar'ın ev sahipliğinde Sortie'de buluştu.
Bu buluşmaya magazin gazetecileri de katıldı. Gecede eğlence sektörünün duayeni Erol Kaynar ile biraz sohbet ettim. Kaynar; Reina saldırısından sonra mekan sahiplerinin terör saldırılarına karşı artık daha bilinçli olduklarını, birçok gözde mekanın ekstra güvenlik önlemleri aldıklarını söyledi.
Örneğin o gece Sortie'nin Güvenlik Müdürü Cemil Kırmızı, mekanda alınan güvenlik önlemlerini anlattı. Elbette bu önlemlerin hepsini burada anlatmam doğru olmaz ama Sortie'nin artık ekstra bir güvenlik kapısı olduğunu yazabilirim.
Cam ve demirden oluşan bu kapı, mekanın iç kısmına monte edilmiş. Kapı kurşun geçirmiyor, hatta bazı ağır silahlara karşı da dayanıklı. Bu ağır kapı sadece iki saniyede kapanabiliyor. En önemlisi garson, koruma vs. mekandaki görevliler, bu kapıyı kendilerinde bulunan uzaktan kumanda ile kapatabiliyorlar.
Bu şu anlama geliyor; Allah korusun Reina'daki gibi bir saldırı olsa, kapıdaki güvenlik görevlileri hayatını kaybetse bile, içerdekilerden birisi bir tuşla bu kapıyı kapatabilecek. Sortie'de ayrıca yeni kaçış kapıları ve güvenli toplanma alanı da oluşturulmuş. Kapıdaki güvenlik önlemleri de artırılmış.

POZİTİF ALGI ÖNEMLİ
Reina'nın bu yaz açılmayacağı söyleniyor. Bu durumda zaten gözde bir mekan olan Sortie'nin yükü daha da artacak, İstanbul'da eğlencenin odak merkezi olacak gibi görüküyor.
Erol Kaynar ayrıca teröre inat 'Hayatına Sahip Çık' sivil toplum hareketine atıfta bulunarak medyanın da pozitif bir algı yaratması gerektiğini söyledi.
Evet, gerçeklerden kaçamayız, insanların güvenliği her şeyden önemli ama hep kötümser hava yaratmanın, halkı hayatı ertelemeye davet etmenin de kimseye bir faydası yok. Terörün de istediği hayatı durdurmak değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA