Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Elektronik sigara bıraktırıyor ama!

BBC'nin haberine göre; İngiltere'de elektronik sigara içenlerin yarıdan fazlası tütün kullanımını tamamen bırakmış.
İngiltere'de sigarayla mücadele eden Action on Smoking and Health örgütünün 12 bin yetişkin üzerinde yaptığı ankete göre; yaklaşık 1.5 milyon e-sigara kullanıcısı, artık tütün kullanmıyor. E-sigara kullanıcılarının yaklaşık 1.3 milyonu ise tütün kullanmayı sürdürüyor.
Bilim insanları, e-sigara kullanıcılarının zehirli maddelere maruz kalmasının, tütün kullanan kişilerden çok daha düşük olduğunu söylüyor. Tabii bu, elektronik sigara zararsız anlamına gelmiyor. Elektronik sigara da zararlı ama sigara kadar değil. Türkiye'de de elektronik sigara kullanımı yavaş yavaş artıyor ama burada şöyle bir tehlike var: Çevremde gözlemlediğim kadarıyla bazı insanlar elektronik sigarayı hiç zararı yok diye kullanıyor. Hatta bazıları hem sigara, hem de elektronik sigara kullanıyor; en tehlikelisi de bu aslında. Araştırmalar; hem sigara, hem de elektronik sigara kullananların akciğer kanserine yakalanma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Özetle elektronik sigaranın zararlı olduğunu bilip sadece sigarayı bırakma aracı olarak kullanmak gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA