Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Spor yaparken şık olmanın yolları

Günümüzde en yaygın trend; sağlıklı yaşamak. Sağlıklı yaşamanın en önemli şartlarının başında ise spor yapmak geliyor. Eğer siz de benim gibi spor bağımlısıysanız; hayatınızın büyük bir kısmı spor kıyafetlerin içinde geçiyordur. Ofiste çalışanlar için, eğer spor yapabiliyorlarsa, sadece birkaç saat giyilen bu kıyafetler; benim tüm gün üstümde kalan günlük kıyafetlerim olabiliyor. Üstelik sadece birkaç saatliğine bile olsa spor salonunda veya yürüyüşte havalı olmak isteyenlerin sayısı fazla.

TERLETMEYEN TAYT
Son yıllarda birçok büyük spor markası; ünlü sporcular, tasarımcılar veya sanatçılarla iş birliği yaparak hem sporda, hem günlük hayatta, hatta ve hatta gece hayatında bile giyilebilecek koleksiyonlar yarattı. Benim de kendi adımı taşıyan bir spor koleksiyonum olduğu için, spor yaparken hem şık olmak, hem de doğru giyinmek adına birkaç tüyo vermek istiyorum...
Öncelikle son yıllarda trend; taytla spor yapmak. Bu taytları seçerken terletmeyen, vücudu toplayan, hatta bulabilirseniz antrenmanınızda kaslarınızın doğru çalışmasına katkıda bulunan modellere yönelmelisiniz. Ayrıca ter emici, koku yapmayan ve iç göstermeyen bir model de önemli. Renk, baskı ve boy seçimi size kalmış. O kadar çok şık seçenek var ki; eğer içinde kendinizi en iyi hissettiğiniz modeli bulursanız, spora gitmek için sizi motive edebileceğini bile düşünüyorum.
Basen probleminiz varsa, benim size tavsiyem; taytın üzerine mutlaka daha salaş bir parça giymeniz. Bu parçalarda da en revaçta olanlar, son dönemin gözdesi mesajlı tişört, sweatshirt ve atletler. Tabii antrenman sırasında mutlaka göğüs bölgenizi doğru saran bir spor sutyeni giymelisiniz. Özellikle ağır antrenman yapıyorsanız göğüs bölgenizi iyi muhafaza etmemeniz deformasyona yol açabilir. Kendinden sutyenli üst parçaları ise tek başına ya da üzerinizdeki başka bir parçanın içine de kullanabilirsiniz.

TAKIM OLMASIN

Eğer 'Tayt giymek için henüz hazır değilim' diyenlerdenseniz, birçok markanın birbirinden şık eşofmanlarına bir göz atabilirsiniz. Eşofman konusunda ise naçizane bir tavsiyem var. Bence eşofmanları takım olarak kullanmayın; farklı eşofman takımları ya da tek parçaları birbirleriyle kombinleyerek kullanırsanız hem daha güncel bir görüntü yakalarsınız, hem de kombinleme yeteneğiniz için alıştırma yapmış olursunuz.
Ayrıca vücudunuzu doğru çalıştırmak ve sağlıkla spor yapmak için mutlaka yaptığınız spor dalına göre geliştirilmiş ayakkabıları giymelisiniz. Zaten ayakkabı konusundaki seçenekler o kadar geniş ki, herkesin zevkine göre en uygun modeli rahatça bulabileceğinden eminim. Haydi millet, geç bile kaldınız, artık herkes spora!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA