Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Rolland'dan Fransız dokunuşu

Bu cumartesiden başlayarak birkaç hafta benim yeni gözdelerim olan fakat çok tanınmayan modacı ve modaevlerinden bahsetmek istiyorum. Seçtiğim ilk isim, Fransız modacı Stephane Rolland. Paris'te moda eğitimi aldıktan sonra 21 yaşındayken dünyanın en eski modaevlerinden Balenciaga'nın erkek hazır giyim tasarım stüdyosunun başına geçen Rolland; yaklaşık 10 yıldır yaratıcılığını kadın kıyafetlerine de yansıtıyor. 2007'den itibaren kendi adı altında tasarımlar yapan modacı; Fransa'nın en önemli 12 modaevinden birinin sahibi olarak biliniyor. Prenses Rania gibi aristokratlardan Rihanna gibi pop şarkıcılarına kadar çok geniş bir müşteri yelpazesi olan tasarımcı, kendisini sadece moda alanında kısıtlamıyor. Günümüz modasının mimarlarından sayılan Rolland, "Daha çocukken moda tasarımcısı olmaya karar verdim ama eğer başaramasaydım ya şarkıcı ya da aktör olmak isterdim" diyor bir röportajında.

ÇOK YÖNLÜ SANATÇI
Bu nedenle de tiyatro ve film kostümleri de tasarlamanın kendisini sanatsal açıdan beslediğini söyleyen Rolland, Cannes Film Festivali'nin beş yıldır resmi partner şirketlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tasarımcının söz konusu çok yönlülüğü özel tasarım kıyafetlerinde kendisini gösteriyor. 'Fransız dokunuşu' olarak adlandırdığı tasarımlarında; gri, siyah, koyu kahve gibi organik renkler kullanmaktan hoşlandığını söyleyen Rolland, gökyüzünün rengi olan mavinin de kendisi için ayrı bir önem taşıdığını belirtiyor. Organza, deri, kadife gibi ustalık gerektiren kumaşlar kullanarak yaptığı kıyafetleri, klasik Hollywood zarafetini yansıtıyor. Kadın vücuduna bir heykeltıraş gibi kıyafetleri ile form vermekten hoşlandığını söyleyen Rolland'ın her tasarımı modanın ötesinde klasik bir duruş barındırıyor. Lady Gaga'nın geçtiğimiz Kasım'da Paris'te giydiği Rolland tulumdan da yola çıkarak söyleyebileceğimiz üzere; tasarımcı gold ile kırmızı gibi bir araya geldiğinde aşırı ve rüküş olabilecek iki rengi mükemmel bir zarafet içerisinde tasarlayabiliyor. Rolland; püskül, tül, tüy gibi detayları göze batmayacak şekilde kombinleyebilecek derecede büyük bir sanatçı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA