Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Yaz ve güneşin tasarımcısı: Mara Hoffman

Bu haftaki gözde modacım; benim gibi eski bir dansçı olan Mara Hoffman. Bu New York'lu genç moda tasarımcısı, Parsons ve St. Martins gibi ünlü moda tasarım okullarında eğitim aldıktan sonra 2000 yılından itibaren kendi ismi altında kıyafetler yaratıyor.
Genç modacının hayatı, filmlerde rastlanılacak bir olay ile değişiyor. 'Televizyon moda şovu' olarak da adlandıracağımız 'Sex and the City' dizisinin kostüm tasarımcısı Patricia Field; Mara'yı, yolda yürürken durduruyor ve stiline hayran kaldığını söylüyor.
Genç tasarımcı kendisini tanıtınca ise Field, Mara'nın ilk koleksiyonunun tamamını kendi dükkanında satıyor ve Hoffman geniş bir çevre tarafından tanınıyor.

BATİK BOYAMA
Tam bir seyahat tutkunu olan Hoffman; hem dünyanın dört bir yanından esinlendiği desenler, renkler ve stilleri harmanlıyor, hem de gündelik hayata uyumlu, pratik ve çok fonksiyonlu kıyafetler tasarlamaya çalışıyor.
Kıyafetlerinin tamamı batik boyama ile renklendirilen Hoffman'ın stili; müzik festivallerinde çimlere uzanarak sevdiğimiz sanatçıları dinlemek, güneşlenmek, güzel zaman geçirmek için uygun. Zaten defilelerinde de profesyoneller yerine dansçıları kullanan ve podyumu bir açık hava festivali dekoru ile süsleyen Hoffman'ın tasarımları bizi güneşle sarıp sarmalıyor. Bohem tasarım bol ipek elbiseler, upuzun şallar, birbirinden göz alıcı renkteki tunikler, bez çantalar, espadriller ve şemsiyeler; pek çok Hollywood ünlüsünün de tercihi olmuş.
Blake Lively, Jennifer Lopez ve Kardashian Kardeşler gibi ünlü müşterileri olan Hoffman, 2012'den beri çocuklar için de rahat ve şık tasarımlar yapıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA