Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Sanat eseri gibi kıyafetler

Peter Pilotto denildiğinde bir süredir moda dünyasında akan sular duruyor. Moda ile içli dışlı bir aileden gelen 33 yaşındaki genç modacı, ortağı Chris de Vos ile Antwerp'de oldukça prestijli bir sanat okulundan mezun. Bu nedenle kıyafetlerinde sadece incelikli bir giyim zevki görmeyiz. Pilotto; İtalyan Avusturyalı, Chris de Vos ise Peru ve Belçika kökenli. Bu nedenle ikilinin tasarımlarında Latin kökenlerinin ateşli doğası ile Kuzey Avrupalı atalarının sade ve dengeli ruhlarının uyumunu görebilirsiniz. Doğa, bilim, grafik tasarım, modern resim; tasarladığı kıyafetlere birer ince detay olarak yerleşir.

YARATICILIK KRİZİ
Ben; punk rock grubu solisti, moda tasarımcısı ve bir anne olarak pek çok kadının rol modeli haline gelen Gwen Stephanie'nin 2012 Ekim ayında Elle dergisinin İngiltere baskısının kapağında giydiği kıyafeti gördükten sonra Pilotto'yu yakından takip etmeye başladım. Kıyafetin, renk ve diğer detaylar ile adeta modern bir heykel gibi Stephanie'nin vücuduna yeniden form veren üst kısmı Peter Pilotto'nun eseriydi. Bu harika üst Alexander McQueen'in yapay çiçek ve tülden oluşan harika eteği ile tam bir zıtlıkların uyumunu oluşturuyordu.
Pilotto ve de Vos, 2015 Londra Moda Haftası'nda yine göz doldurdu. Koleksiyonu A line etekler, belden ince kemerli elbiseler, gümüş, metal detaylı bluzlar, geniş yakalı önden fermuarlı bluzlar; 60'lar ve 70'leri yansıtıyordu. Özellikle devetüyü rengine nasıl yakıştığına inanamadığım her türlü fosforlu renkte desenler ile hareketlenen kıyafetleri, son dönemde moda dünyasında sıklıkla tartışma konusu olan 'Kadın modası yaratıcılık krizinde mi?' sorularına cevap olacak nitelikte.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA