Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Pareolar ve tuniklerle plajda fit olun

Uzun bir süredir 2015 yaz trendlerinden bahsederken bir türlü sadede gelemediğimin farkındayım fakat artık plaj kıyafetlerinden bahsetmenin vakti geldi...
Hemen belirteyim, yaklaşık dört yıldır her ne kadar kabul etmek istemesek de, mayo çok moda.
Dönüşümlü olarak karın bölgemizi yakmak amacıyla iki parçalı bikinilerimizi de giymede sakınca yok fakat tek parça mayolar ile yüzmek bikinilerden çok daha rahat. Artık kumaş teknolojisindeki gelişmeler sonucunda çok hızlı kuruyan mayolar kadın sağlığını da tehdit etmiyor.
Öte yandan mayonun benim için bir diğer önemi; bu parçayı plaj dışında büstiyer olarak kullanmamda da yatıyor. Bu alışkanlık bana annemden geçti. Ben küçükken, mayonun yine çok moda olduğu 80'li yılların sonunda annem yapardı bu tip kombinler. Günümüzde de mayolar o kadar şık ve göz alıcı ki; geceleri pantolon ve eteklerimin üstüne rahatlıkla giyiyorum.

TURUNCU ÇOK REVAÇTA
Elbette yüzerken ve güneşlenirken kullandıklarımız kadar mayo ve bikinilerimizin üstüne neler giydiğimizin de büyük önemi var. Kesik kot şort ve üstüne liseden beri dinlediği müzik gruplarının tişörtlerini giyerek plaja gitmekte direnen bir ablam var.
Oysa ben ezelden beridir upuzun, rengarenk şifon pareolar, dantel tunikler giymekten büyük zevk alırım.
Kilo problemini dert eden kadınlar için siyah ve bileklere kadar inen pareoları öneriyorum. Özellikle önden bağcıklı ve tek omuzu düşürülmüş tuniklerin her yaştan, her kiloda kadına çok yakıştığını düşünüyorum. Bu sene moda olan beyaz ve mavi kombinasyonundan ve haki renkten bahsetmiştim daha önce. Plaj kıyafetlerinde özellikle bronz tende harika parlayan turuncunun da her tonu oldukça revaçta. Güneşin yakıcı etkilerinin ne kadar tehlikeli olduğunu unutmadan, bol koruma faktörlü güneş kremlerimizi kullanarak sağlık, mutluluk ve eğlence ile geçecek bir yaz tatili diliyorum size.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA