Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Yaz makyajının püf noktaları

Yaz artık iyice geldi. Baharı pek de bahar gibi yaşayamamış olsak da yazı çok seven bendeniz bu durumdan gayet hoşnutum.
Ama tabii sıcak havaların güzelliğimize gölge düşürecek noktaları da yok değil. Mesela makyaj yapmak sıcak havalarda hem zor, hem de cilde ekstra zarar veriyor.
Bunun için ünlü makyaj sanatçısı Özge Cerrahoğlu'ndan yaz makyajına dair tüyolar aldım. Özge'nin ilk tavsiyesi; eğer cildimizde kapatmamız gereken bir leke veya kusur yoksa bazı çok ince, hatta mümkünse hiç kullanmamamız.

GÖZLERDE SADELİK
Özge,yaz makyajında en önemli noktanın makyaj yapılmamış gibi ama taze ve ışıltılı bir yüz yaratmak olduğunu söylüyor.
Bu yüzden ağır bazlar yerine elmacık kemiklerinin altına uygulanan gölge ve elmacık kemiğine uygulanan allıkla, cildimizi olduğundan daha canlı gösterebileceğimizi vurguluyor.
Yine yaz mevsiminin havasına uygun olarak koyu gözler ve dudaklardan kaçınıyoruz. Bu sezon gece göz makyajlarında metalik ve ışıltılı ama koyu olmayan renkler moda. Dudaklarda ise pembe ve şeftali tonları ya da tam dudağa yakın ten rengi tonları kullanmamızı tavsiye ediyor.
Özge bu tüyoları verirken yaz sıcağında çok uzun süre makyajlı kalmamamızı ve makyajımızı çok iyi temizlememizi de hatırlatmayı unutmuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA