Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Müzik dünyasının moda ikonları

Bir moda dergisi için Eylül sayısı demek; senenin en can alıcı baskısı demektir. Sosyal medyada dergiler, Eylül kapaklarını çoktan paylaşmaya başladı bile. Katy Perry'nin Japon Vogue dergisi kapağındaki fotoğraflarının ne kadar başarılı olduğunu düşünürken aklıma moda ile müzik dünyası birlikteliklerinden bir liste yapmak geldi. Bu arada söz etmeden geçemeyeceğim; benim için herhangi bir konuda liste yapmak hem harika bir beyin jimnastiğidir, hem de en sıkıntılı anlarımda beni rahatlatır.

PEKKAN BİZİM İKONUMUZ
Gelelim müzik dünyasının en harika moda ikonlarına:
1. Madona : 'Elbette' dediğinizi duyar gibiyim. Dünya müzik piyasasının 1980'li yıllardan beri kraliçeliğini hiç kimseye bırakmayan Madonna, New York'a yeni taşındığı ve ufak bir bar grubunda şarkı söylediği gençlik yıllarından beri moda zevkine sahip. Ben onu, 1990 yılında çıktığı Blonde Ambition turnesinde giydiği dönemin en ünlü modacılarından Jean Paul Gaultier imzalı füze sutyenleri ile hatırlıyorum. Kimsenin giymeye cesaret edemeyeceği ama kendisine çok yakışan bu bustiyerler ile ününe ün katmıştı ünlü şarkıcı. Daha sonra Versace, Louis Vuitton gibi markalar ile birliktelikleri çok ses getirse de benim için Madonna en çok Gaultier'ye yakışıyor.
2. Ajda Pekan : Bu listeye Ajda'yı katmamak olmaz. 1963 yılında dönemin en önemli dergisi Ses'in açtığı yarışmada Sinema Güzeli seçildikten sonra popüler kültürümüzün parçası haline gelen Ajda Pekkan; aklımızdan silinmeyen şarkıları, sesi, estetik ameliyatlarla ikonlaşan güzel fiziği, evlilikleri, aşkları ile aklımıza kazındı. Ajda'yı Ajda yapan diğer bir önemli özelliği ise; hep en yakışanı giymesi, en moda olanı yakıştırması. Pekkan Türkiye'nin tartışmasız en büyük moda ikonudur.
3. Gwen Stephanıe: Son günlerde yakışıklı kocası Gavin Rossdale'den ayrılması ile gündeme gelen sarışın yıldız, 'Don't Speak' parçası ile 90'lı yılların ikinci yarısında müzik dünyasını sallayan No Doubt grubunun güzel solisti olarak ünlenmişti. Her ne kadar yapay olduğu belli de olsa platin sarısı saçları, kırmızı ruju ve pek çok değişik dönemi ve tarzı kombinlediği şahane kostümleri ile moda dünyasının ikonlarından biri haline gelen Stephanie daha sonra kendi markası olan Lamb'i kurarak moda dünyasında da kendisine yer buldu.
4. KylIe MInogue : 1980'li yıllarda dizi oyuncusu olarak ünlenen Minogue, daha sonra şarkıcı kimliği ile ismini tüm dünyaya duyurdu. Ufak tefek ama şahane fiziği Barbie bebeklere benzeyen güzel yüzü çoğu zaman sesinin ötesine geçse de, çektiği estetik video klipler ile bize moda dergilerinden önce bir sonraki sezonun trendlerinin haberini verdi. Geçtiğimiz yıllarda amansız hastalık kanseri yenen Minogue, işleri yavaştan alıyor gibi görünse de moda dünyası için belirleyici olmaya devam ediyor.
5. DebIe Harry: 'Rihanna, Miley Cyrus, Beyonce nerede?' diye sorar gibisiniz. Bu isimleri her gün sosyal medyada ziyadesi ile takip ediyoruz. Benim öncelik verdiğim şey ise koskoca bir pop müzik tarihinden genelleme yapmak oldu. Efsanevi pop-punk grubu Blondie'nin güzel solisti Debbie Harry, yukarıda saydığımız tüm isimlerin atası sayılır. 1970'li yılların New York'unda dans mayolarının üstüne giydiği uçuşan etekleri, yüksek bel jeanleri, kaküllü sarı darmadağın saçları ile baştan çıkarıcı dudaklarına sürdüğü parlak pembe ve kırmızı rujları ile hâlâ moda dünyasının en önemli figürlerinden biri. Geçen sene ülkemize konsere geldiklerinde 60 yaşını geçmiş olmasına rağmen ne kadar güzel ve dinamik olduğunu bir kere daha bize kanıtladı. Darısı hepimizin başına...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA