Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Deri montsuz bir kış düşünülemez

'İnsanoğlunun en eski kostümü olan derinin modası mı olurmuş?' dediğinizi duyar gibiyim...
Yüzbinlerce yıl önce jaguar deseni mi revaçtaydı yoksa bizon derisi mi tercih ediliyordu bilmiyorum. Fakat atalarımızın soğuktan korunmak dışında ne kadar iyi bir avcı ya da güçlü bir kabile reisi olduklarının reklamını da öldürdükleri vahşi hayvanların derilerini üstlerine geçirerek ilan ettiklerini tahmin etmek güç değil. Günümüzde ise iyi bir deri ceket, ister eşofman olsun ister sade bir jean-gömlek kombinasyonu; sizi bulunduğunuz ortamın en şıklarından biri yapmaya yetiyor.

PEMBE DERİLER
Öncelikle belirtmem lazım ki; bu yıl siyah deri ceketin bir gardırobun demirbaşı olma statüsü hepten yok olmasa da oldukça sarsılmışa benziyor. Bu sezon ve daha önümüzdeki birkaç sezon, mürdüm renginin etkisi kendisini iyiden iyiye hissettirecek. Bu nedenle eriklerin en lezzetlisi, en tatlısının renginde bir mont ya da en azından eteği dolabınıza katmanızı tavsiye ediyorum. Biker montların 90'lı yıllarda her gencin olmazsa olmazı olduğunu hatırlıyorum. O günden bu güne hiçbir şey değişmedi. 'Asi Gençlik' filminde James Dean'in üstünde ne kadar şık ve tarz ise günümüzde de giyene o kadar aykırı bir hava katıyor. Bu sezon kabartma baskılı derilerden tasarlanmış olanlarını ya da bir değişiklik yapıp kahverengi tonları tercih edebilirsiniz. Zımbalı derilerin hakimiyeti 2015-2016 sonbahar ve kış sezonunda etkisini yine sürdürürken, işlemeli modeller de bu sene moda olmaya başladı fakat ben hâlâ bu trende biraz mesafeliyim. Bundan 20 sene önce ortalığı kasıp kavuran pembe deri montların geri dönüşü yakın. Öte yandan içi kürklü bomber montların deri olanları da kış günlerinde bizi ısıtacak. Bu arada eklemeden geçemeyeceğim; deri saç tokaları ve taçlar da bu sezonun en can alıcı trendleri arasında yer alıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA